Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ING verhoogt koersdoel BAM

ING verhoogt koersdoel BAM
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor BAM verhoogd van 2,60 naar 2,80 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek vrijdag uit een analyse door de bank van de cijfers van het bouwbedrijf over de eerste negen maanden van dit jaar, die donderdag werden gepubliceerd.

ING noemde deze sterk, maar wees ook op de handhaving door BAM van de outlook voor dit jaar van een operationele marge van 3,5 procent. Deze voorzichtige opstelling benadrukt volgens analist Tijs Hollestelle de risico’s van de onderhandelingen die BAM voert over een aantal grote claims.

Aangezien de uitkomsten van deze gesprekken van vitaal belang zijn voor de waardering van het bedrijf, blijft ING vooralsnog bij zijn Houden advies. 

"Gesprekken met opdrachtgevers over de timing en afwikkeling van enkele substantiële claims lopen door en er is in de gehele sector druk vanuit de toeleveringsketen", aldus de bouwer donderdag in een toelichting. Lopende de onderhandelingen kan BAM weinig kwijt over deze kwesties.

En als er geen witte rook komt, zou het maar zo kunnen dat BAM voor 2022 weer rekent op een marge van 3,5 procent, aldus ING. En dan zou de marge dit jaar wel eens uit kunnen komen op 4,5 procent, nadat de marge na negen maanden al op 4,2 procent stond.

Het aandeel BAM noteerde vrijdag op een groen Damrak 3,3 procent lager op 2,64 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

3,054 14 jan
+0,024 +0,79%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links