Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Luchtvrachtvervoer ook in september weer gestegen - IATA

Luchtvrachtvervoer ook in september weer gestegen - IATA
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Het wereldwijde luchtvrachtvervoer is ook in september weer gestegen, en ditmaal in een hoger tempo. Dit meldde brancheorganisatie IATA woensdag.

Er was sprake van een stijging van 9,1 procent ten opzichte van september 2019. Vanwege de coronacrisis worden de cijfers door IATA vergeleken met 2019.

In augustus ging het om een stijging van 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2019, en in juli om 8,6 procent. In juni bedroeg de groei 9,2 procent. 

De beladingsgraad bedroeg in september 55,3 procent. 

Volgens CEO Willie Walsh van IATA profiteert de luchtvaart van de verstoringen in de aanvoerketen, waardoor fabrikanten uit snelheidsoverwegingen kiezen voor het vliegtuig. Anderzijds zorgen capaciteitsproblemen ervoor dat luchtvaartmaatschappijen niet aan alle extra vraag kunnen voldoen. "Als er niets wordt gedaan, zullen de knelpunten in de aanvoerketen het economisch herstel van de coronacrisis vertragen", waarschuwde Walsh, die hier een taak ziet voor de overheden. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 1 stemmen
INTERN.CONS.AIRL.GR. 100% zegt verkopen 1 stemmen
LUFTHANSA AG VNA O.N. 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links