Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Kendrion

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Kendrion
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Kendrion verlaagd van 29,00 naar 26,25 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank nadat Kendrion dinsdag zijn kwartaalcijfers publiceerde.

ING verlaagde daarin de ramingen voor de winst per aandeel voor dit jaar met 19 procent en voor volgend jaar met 25 procent op basis van de zwakker dan verwachte operationele marges in het derde kwartaal en het beperkte vermogen om vooruit te kijken.

De kostenbasis van de specialist in elektromagneten lag in de ogen van ING ook hoger dan verwacht, veroorzaakt door een lagere brutomarge als gevolg van hogere grondstofprijzen, hogere kosten door de volatiele vraag en extra investeringen in het industriële segment om aan de sterke vraag te kunnen voldoen in dit segment.

Ook als een aantal zaken als marges en de kostenbasis verbeteringen ondergaan, blijft de omgeving van Kendrion volgens ING op de korte termijn nog hoogst onzeker.

Het koopadvies blijft bij ING staan, omdat de bank meent dat Kendrion goed in staat moet zijn te profiteren van het herstel in de mondiale automotivesector, die zich volgens ING overigens pas op zijn vroegst in de tweede helft van het volgend jaar aandient.

Het aandeel Kendrion noteerde woensdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 20,15 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Kendrion

15,940 24 jun
+0,200 +1,27%
Premium

Nette eerstekwartaalcijfers bij Kendrion

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links