Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Shell iets

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Shell iets
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell iets verlaagd van 25,00 naar 24,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Analist Henry Tar sprak van een zwak derde kwartaal voor de energiereus, waarbij vooral de tak Integrated Gas volgens hem tegenviel.

Daar stond dan wel een erg sterke kasstroom tegenover, meent hij. Afgelopen kwartaal profiteerde Shell van een grote derivatenwinst, maar ook als hiervoor wordt gecorrigeerd, dan nog kwam de operationele vrije kasstroom in de afgelopen twee kwartalen uit op 27,6 miljard dollar en daalde de schuld van Shell met 13,8 miljard dollar. 

Voor volgend jaar rekent Tarr op een flink agressiever aandeleninkoopprogramma van Shell, mede dankzij de verkoopopbrengst van de Texaanse bezittingen aan ConocoPhilips. Ook blijft de analist optimistisch over de vooruitzichten voor LNG op de middellange termijn. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 96% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 29 oktober 2021 11:51
    Ook hier zien we weer zo'n typisch geval van kortzichtige analistjes; intergrated gas viel tegen, dat zou niet gebeurd zijn, als ze de waarschuwing, van shell, een paar weken geleden in hun oren hadden geknoopt; shell zou nog maar gedeeltelijk van de hogere gasprijzen profiteren, vanwege contracten, met verplichting om tegen veel lagere prijzen te leveren!!
    Dit is ook de reden, dat de analistjes massaal de shell winst veel te hoog inschatten, al is die echte winst ook forbinabel!!
    Bennetje laakte ook de verlammende houding van het abp, juist nu shell goede betrouwbare financiers nodig heeft om de steendure energie transitie op poten te zetten, lopen die lafbekken weg, net als Josje, lekker de populaire bink uithangen, bennetje; ik ga er nog wat shelletjes bij kopen, maar ik ben wel bang, dat die aankopen van een arme zwerver niet zoveel gewicht in de schaal leggen, dan die kapitalen van het Achterlijke Boeven Platvorm, nu ja, alle beetjes helpen en als veel beleggers mijn voorbeeld volgen, dan maken vele kleintjes 1 grote, het klimaat verdiend het en shell met zijn mooie plannen zeker!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 19 apr
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links