Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Signify schiet flink tekort'

'Signify schiet flink tekort'
Beeld: Signify

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het derde kwartaal van dit jaar de plank volledig misgeslagen. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

De autonome omzetgroei viel 5 procent lager uit dan verwacht en de aangepaste EBITA zelfs 9 procent. Dit viel bijna volledig toe te schrijven aan de divisie Digital Solutions, aldus Hesselink.

De andere divisies presteerden grofweg in lijn met de verwachtingen, waarbij Digital Products het iets beter deed en Conventional iets minder. Het orderboek was weliswaar 90 procent hoger op jaarbasis, maar dit kon niet worden omgezet in hogere verkopen. "Het is daarom moeilijk om het belang van dit cijfer in te schatten, omdat het cijfer relatief is en voor de eerste keer wordt gemeld."

De brutomarge was ook zwakker dan verwacht. Signify wist de prijzen te verhogen en de mix te verbeteren, maar dit werd volledig teniet gedaan door een hogere kostprijs.

"Na optimisme bij de publicatie van de update over het tweede kwartaal, laten de cijfers over het derde kwartaal opnieuw zien dat ondanks aantrekkende fundamentals op lange termijn, de korte termijn er voor Signify er niet geweldig uitziet", aldus Hesselink.

Volgens ING moet de consensus voor de aangepaste EBITA dit jaar met 5 procent neerwaarts bijgesteld worden of misschien wel meer als er rekening wordt gehouden met verdere verstoringen in de aanvoerketen.

ING heeft een koopadvies op Signify met een koersdoel van 65,00 euro. Het aandeel daalde vanochtend met 6,7 procent tot 41,16 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SIGNIFY NV

35,550 17:01
-1,180 -3,21%
Premium

Signify ondanks grote onzekerheden zeer interessant

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links