Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Air France-KLM herstelt verder'

'Air France-KLM herstelt verder'
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM zal in het derde kwartaal van dit jaar waarschijnlijk hogere resultaten rapporteren, nu de lockdownmaatregelen steeds meer worden afgebouwd. Dit bleek uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Air France-KLM zei al in dit kwartaal op 60 tot 70 procent van de capaciteit te zullen vliegen, vergeleken met het derde kwartaal van 2019. Dat zou een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van de 48 procent in het tweede kwartaal.

Zestien geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 4,48 miljard euro. Dat is fors beter dan de 2,52 miljard euro een jaar eerder, maar ook nog flink lager dan de 6,46 miljard euro in derde kwartaal van 2019.

De analisten voorzien verder een operationeel verlies van 195 miljoen euro, tegenover een operationeel verlies van ruim een miljard euro in het derde kwartaal van 2020 en een winst van 900 miljoen euro in dezelfde periode in 2019. 

Het nettoresultaat wordt door de analisten geraamd op een verlies van 318 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,7 miljard euro in 2020.

Air France-KLM opent vrijdag de boeken.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

3,991 12:12
-0,068 -1,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links