Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Flow Traders keldert in slap kwartaal

Winst Flow Traders keldert in slap kwartaal
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders had in het derde kwartaal fors minder handelsinkomsten dan in de voorgaande kwartalen, waardoor ook de winst sterk daalde. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van het flitshandelhuis.

De netto handelsinkomsten daalde naar 67,1 miljoen euro, van 94,4 miljoen euro in het tweede kwartaal. Analisten hadden vooraf gerekend op een daling tot 79,2 miljoen euro.

De nettowinst daalde naar 8,7 miljoen euro, 20 miljoen euro minder dan een kwartaal eerder. Hier hadden analisten gerekend op 21 miljoen euro.

CEO Dennis Dijkstra van Flow Traders sprak van een minder sterk derde kwartaal en benadrukt de groeiplannen in de obligatiehandel, waar Flow Traders liquiditeit wil verschaffen in bedrijfsobligaties en staatsleningen in opkomende markten.

"Verdere normalisering van de markt en enige seizoensinvloeden resulteerden in lagere handelsresultaten", voegde chief trading officer Folkert Joling toe. "Dit was duidelijk zichtbaar in de vastrentende indextrackers, waar beperkte volatiliteit de handel raakte, vooral in de VS."

De operationele kosten bleven bijna gelijk, op 52,2 miljoen euro, tegen 54,1 miljoen euro een kwartaal eerder. Alleen de personeelskosten daalden licht, ondanks een stijging van het aantal medewerkers van 577 naar 603.

De daling van de inkomsten vond vooral plaats in Europa, waar de handel afnam van 62 miljoen naar minder dan 43 miljoen euro. Ook in de Amerika's ging het hard omlaag, van 17,5 miljoen in het tweede kwartaal tot 10,0 miljoen euro. In Azië bleven de inkomsten vrijwel gelijk op 14,4 miljoen euro.

De verhandelde waarde van de ETP-markt, waar Flow Traders zich vooral op richt, was 11 procent hoger dan in het tweede kwartaal. Over de eerste drie kwartalen daalde deze waarde met 5 procent, ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders 73% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Dividend Collector 28 oktober 2021 08:54
  quote:

  Robin C schreef op 28 oktober 2021 08:21:

  Kan hobbelig ritje worden vandaag...
  Als beleggers echt 6 maanden vooruit kijken, dan ben ik overtuigd dat er 2 mooie kwartalen zitten aan te komen voor FLOW.
  Ze kijken wel vooruit, maar volatiliteit laat zich niet voorspellen. Daarom geeft Flow ook geen outlook af. Beleggen op basis van enkel overtuiging lijkt me niet verstandig.
 2. mareblu 28 oktober 2021 09:09
  Een hele dure verzekering, die alleen maar werkt tegen hele heftige koersuitslagen zoals een echte crash, zoals okt 1987 en mrt 2020. In normale tijden verdient Flow weinig geld, is het dividend laag, en we zien al een aantal jaren sturctureel de marges teruglopen. Het hedge verhaal is dan ook onzin. Wie een hedge zoekt heeft in een putoptie een betrouwbaarder en veel goedkopere hedge dan het wispelturige Flow
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Flow Traders

29,260 14:07
+0,080 +0,27%
Premium

Sterke jaarstart voor Flow Traders

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links