Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

eBay presteert beter dan verwacht

eBay presteert beter dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) eBay heeft het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet, maar presteerde desondanks beter dan verwacht. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalresultaten van het Amerikaanse onlineveilinghuis.

CEO Jamie Iannone sprak van een sterk kwartaal waarbij het bedrijf aan alle [eigen] verwachtingen voldeed of deze overtrof en verdere vooruitgang boekte met zijn meerjarenstrategie.

eBay boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 264 miljoen dollar, ofwel 0,40 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 664 miljoen dollar, ofwel 0,94 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,90 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,89 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 2,26 miljard dollar in het derde kwartaal van 2020 naar 2,50 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 2,46 miljard dollar aan winst.

eBay rapporteerde een bruto handelsvolume van 19,5 miljard dollar, een daling van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Outlook

Voor het vierde kwartaal verwacht het online veilinghuis een omzet van 2,57 miljard tot 2,62 miljard dollar en een aangepaste winst van 0,97 tot 1,01 dollar per aandeel.

Het aandeel eBay noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 5,2 procent lager.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
eBay 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links