Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nog meer omzetgroei voor AMG

Nog meer omzetgroei voor AMG

(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group heeft in het derde kwartaal de omzet nog harder zien stijgen, maar boekte desondanks een klein verlies. Dit maakte de producent van speciale metalen en mineralen woensdagavond bekend.

"Weer wist AMG de EBITDA dit kwartaal te verbeteren, ondanks de negatieve kalendereffecten", zei CEO Heinz Schimmelbusch in een toelichting.

Volgens de topman stijgen de prijzen en volumes in alle segmenten, maar de uitdagingen worden ook groter, waarschuwde hij. Hij wees daarbij op logistieke uitdagingen en hogere energiekosten. Waar mogelijk rekent AMG deze kosten door aan zijn klanten.

De omzet steeg met 58 procent naar 312 miljoen dollar in het derde kwartaal. In het tweede kwartaal bedroeg de omzetstijging nog 44 procent.

AMG boekte een EBITDA van 33,1 miljoen dollar, in vergelijking met 14,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging betekent het vijfde opeenvolgende kwartaal van groei na het coronadieptepunt in het tweede kwartaal van 2020.

Onder de streep resteerde afgelopen kwartaal een nettoverlies van 0,6 miljoen dollar, tegenover een verlies van 12,8 miljoen dollar een jaar eerder.

Outlook

AMG denkt dit jaar elk kwartaal een hogere EBITDA te kunnen halen. Na drie kwartalen bedraagt de EBITDA inmiddels 92,8 miljoen dollar.

Daarnaast zei AMG in 2022 te verwachten meer dan 150 miljoen dollar aan EBITDA te zullen realiseren. Ook denkt het aan het einde van 2022 in staat te zijn op per kwartaal 50 miljoen dollar aan EBITDA te kunnen genereren, als de vanadiumuitbreidingen op stoom komen.

Het aandeel AMG sloot woensdag 0,8 procent lager op 28,70 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 93% zegt kopen 57 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 lanciared 28 oktober 2021 00:48
  quote:

  Turbo72 schreef op 27 oktober 2021 23:48:


  Onzin eerder naar 20 -25 euro.  Leg me eens uit, waar je je op baseert ? Hoe kom je eraan.
  Er zijn een 31 miljoen aandelen, een koers van 20 of 25 euro zou een marktkapitalisatie inhouden van slechts 3 of 3,5 x de Ebitda . Toch ongelooflijk laag - echt te laag. Hou ik niet voor mogelijk.

  Met heel goede vooruitzichten met betrekking tot de energie- transitie / opslag die er zit aan te komen, en met de hard gestegen prijzen van Lithium ( en grondstoffen, in algemeen ) getuigt Uw posting van hierboven van gewoon klinkklare nonsens. Prietpraat.

  Ga effe frisse lucht opscheppen, zet de PC af, zodat je wat klaarder kunt vaststellen, wat er speelt in de wereld nu, en in welke sectoren je geïnvesteerd moet hebben, of kan investeren.
  LR
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group

33,580 20 jan
-0,060 -0,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links