Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GlaxoSmithKline verhoogt outlook

GlaxoSmithKline verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft woensdag de outlook verhoogd. Dit bleek bij de update van de farmaceut over het derde kwartaal.

Opnieuw een sterk kwartaal, oordeelde CEO Emma Walmsley dan ook. De divisie Pharmaceuticals and Vaccines kende een dubbelcijferige omzetgroei, terwijl de marktomstandigheden bij Consumer Healthcare ook verbeterden. Verder bleef GSK sturen op lagere kosten.

De aangepaste winst per aandeel zal dit jaar met 2 tot 4 procent dalen, tegen constante wisselkoersen en exclusief de coronaverkopen. Voorheen rekende de farmaceut op een krimp van 5 tot 10 procent. De coronaverkopen zullen de aangepaste winst per aandeel dit jaar met 7 tot 9 procent verhogen.

In het derde kwartaal waren de coronaverkopen goed voor een omzet van 209 miljoen pond.

Voor 2022 werd het vooruitzicht van een duidelijke verbetering van de omzet en marges herhaald.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 5 procent naar 9,1 miljard pond. De operationele winst nam met 4 procent toe tot 1,9 miljard pond. De aangepaste operationele winst steeg zelfs met 8 procent naar 2,9 miljard pond.

Doelen

Afgelopen zomer presenteerde GSK de doelen voor de komende tien jaar.

GSK mikt voor de jaren 2021 tot 2026 op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van meer dan 5 procent. Voor het aangepast operationeel resultaat ligt de lat op een groei van meer dan 10 procent, zonder rekening te houden met de effecten van COVID-19.

In 2026 ambieert het bedrijf een operationele kasstroom te genereren van meer dan 10 miljard pond en in 2031 moet de omzet exclusief wisselkoerseffecten boven 33 miljard Britse pond liggen.

Medio 2022 zal GSK afscheid nemen van zijn consumententak. Hierdoor zal de schuldratio van het resterende GSK minder dan 2 zijn.

Het gezamenlijke dividend van GSK en New Consumer Healthcare wordt in 2022 verwacht 0,55 pond per aandeel te bedragen. Vanaf 2023 maakt het nieuwe GSK een begin met een progressief dividendbeleid dat start op 0,45 pond per aandeel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. jun '22 Coronabooster GSK en Sanofi levert sterke immuunrespons op 4
  2. mei '22 GSK neemt vaccinproducent Affinivax over

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GSK PLC LS-,25

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links