Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: vlak derde kwartaal Arcadis verwacht

Beursblik: vlak derde kwartaal Arcadis verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het derde kwartaal vermoedelijk vlakke resultaten geboekt. Dit verwacht analist Quirijn Mulder van ING in aanloop naar de cijfers op donderdag.

ING mikt voor het derde kwartaal op een omzet van 630 miljoen euro tegen 604 miljoen euro een jaar eerder. Het EBITDA-resultaat zal op jaarbasis vermoedelijk zijn gestegen van 92 tot 95 miljoen euro, terwijl de operationele EBITA een miljoen euro steeg volgens ING naar 67 miljoen euro.

Onder de streep restte volgens ING een nettowinst uit huidige activiteiten van 43 miljoen euro. Dit is iets minder dan de 45 miljoen euro van een jaar eerder.

Volgens Mulder werd 2020 nog gekenmerkt door enkele buitengewoon sterke resultaten. "Daardoor zit Arcadis in een goed groeimomentum", aldus de analist. Arcadis groeit volgens de analist richting de gewenste niveaus van 3,5 tot 6,5 procent autonoom.

De marges zullen wel wat lager uitvallen, zo verwacht Mulder, maar dit neemt niet weg dat de analist nog steeds mikt op een EBITA-marge dit jaar van meer dan 10 procent en dat Arcadis zijn doelstellingen voor 2023 daarmee al zou hebben gehaald.

Op vlak van omzet en marges komt Arcadis steeds dichter in de buurt van sectorgenoten en het Nederlandse bedrijf zal volgens ING volledig kunnen profiteren van de economische groei en van alle maatregelen die worden genomen om de klimaatcrisis, energietransitie en urbanisering het hoofd te bieden.

ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 53,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend licht tot 46,76 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Arcadis aan de slag voor Brits waterbedrijf
  2. 04 apr Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

59,150 18 apr
-0,400 -0,67%
Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links