Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BASF verhoogt weer outlook

BASF verhoogt weer outlook
Beeld: BASF SE

(ABM FN-Dow Jones) BASF heeft de outlook voor 2021 opnieuw verhoogd. Dit deed de Duitse chemiereus woensdagochtend bij de laatste kwartaalcijfers.

"De vraag naar producten van BASF bleef solide in de zomermaanden", aldus CEO Martin Brudermüller.

Voor heel dit jaar rekent BASF niet langer op een omzet van 74 tot 77 miljard euro, maar op 76 tot 78 miljard euro, met een EBIT voor bijzondere posten van 7,5 tot 8,0 miljard euro. Eerder mikte BASF op 7,0 tot 7,5 miljard euro. 

Kwartaalcijfers

In het derde kwartaal behaalde BASF een omzet van 19,7 miljard euro, een stijging van 42 procent. Deze groei was vooral te danken aan hogere prijzen, aldus BASF, maar ook aan hogere volumes. De prijzen stegen met 36 procent op jaarbasis en de volumes met 6 procent.

De aangepaste EBIT steeg met 1,3 miljard euro naar 1,9 miljard euro. Netto bedroeg het resultaat 1,3 miljard euro, hetgeen 3,4 miljard euro meer was dan een jaar eerder.

Analisten hadden gerekend op een kwartaalomzet van 17,8 miljard euro met een aangepaste EBIT van 1,8 miljard euro. Netto zou BASF 1,3 miljard euro verdienen.

Voor het lopende vierde kwartaal rekenen de analisten op een omzet van 17,5 miljard euro, een aangepaste EBIT van 1,3 miljard euro en een nettowinst van 0,9 miljard euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BASF SE NA O.N. 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BASF SE

41,495 30 jun
-0,400 -0,95%
Premium

BASF laag gewaardeerd, maar risicovol

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links