Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NSI verkoopt aandeel winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam

NSI verkoopt aandeel winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam
Beeld: NSI

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft een onvoorwaardelijke overeenkomst gesloten voor de verkoop van zijn aandeel in het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Dit maakte het vastgoed dinsdagochtend bekend.

NSI is nu in totaal drie verkopen overeengekomen die in het vierde kwartaal van 2021 zullen worden voltooid. De gezamenlijke bruto-opbrengst bedraagt 64,3 miljoen euro.

In vergelijking met de boekwaarde van 55,6 miljoen euro in juni, heeft NSI een premium van 16 procent tijdens de verkoop gerealiseerd, zo merkte het vastgoedfonds op. De bruto-opbrengsten zijn exclusief een voorwaardelijke winstdeling van 2,5 miljoen euro voor een van de gebouwen.

De opbrengst van de verkopen wordt gebruikt om potentiële nieuwe acquisities te financieren en het ontwikkelprogramma van NSI te realiseren.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 26 oktober 2021 07:32
  Op het eerste gezicht een nette prijs!

  Overigens een eigenaardig opgezet winkelcentrum, wel op een interessante locatie. Totale oppervlakte volgens het jaarverslag 21.6K m2, dus net geen €3K per m2.

  Gezien de pure focus op kantoren zou ik zeggen: Opgeruimd staat netjes!
 2. forum rang 5 junkyard 26 oktober 2021 09:34
  De overige 2 objecten zullen vast ook iets opgebracht hebben, waarbij vooral Leiden flink boven boekwaarde is verkocht (totaal c. € 15-20 miljoen?):
  nsi.nl/location/stationade-ii-leiden/
  nsi.nl/location/park-office-rotterdam-2/

  Bij 21.600m2 Zuidplein, houd ik het op iets beneden de € 2,5k per m2. NSI heeft het eerste halfjaar van 2021 nog € 4.3m in Zuidplein geinvesteerd ('€ 4.3m for the large-scale renovation of shopping center Zuidplein, Rotterdam) om dit winkelcentrum goed te kunnen verkopen.

  Gewoon netjes, maar niet buitensporig voor een levendig centraal winkelcentrum in Rotterdam met lange termijn huurders als Primark.
 3. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 26 oktober 2021 09:57
  quote:

  junkyard schreef op 26 oktober 2021 09:34:

  De overige 2 objecten zullen vast ook iets opgebracht hebben, waarbij vooral Leiden flink boven boekwaarde is verkocht (totaal c. € 15-20 miljoen?)

  Gewoon netjes, maar niet buitensporig voor een levendig centraal winkelcentrum in Rotterdam met lange termijn huurders als Primark.
  Bedankt, daar had ik in de gauwigheid overheen gelezen. Zuidplein bestond namelijk ook uit drie stukken, dus die andere transacties had ik niet opgemerkt. Rdam-zuid is historisch gezien een achtergesteld gebied, maar wel goed verbonden en bovendien zijn er vrij ambitieuze plannen om het gebied te revitaliseren. Het heeft er alle schijn van dat de boekwaarden al een tijdje zijn afgestemd op een aanstaande verkoop.

  Opgeruimd staat netjes gaat nog steeds op, maar ik denk dat de koper ook geen slechte deal heeft gedaan.

  PS

  Ik zie in het Q3-rapport dat er in de categorie "other" toen nog vier objecten waren met een gezamenlijk oppervlak van 53k m2 en een waardering van €75 mln. Als ik jou volg in de opbrengst van Zuidplein zou dat betekenen dat de rest voor ongeveer 1k/m2 (of zelfs minder) in de boeken achterblijft (het "verzakte" 't Loon en twee objecten in Amsterdam -d.w.z. bron jaarverslag 2020, weet niet of er nadien nog wat is gebeurd).
 4. forum rang 5 junkyard 27 oktober 2021 00:26
  Inderdaad, drama winkelcentrum t Loon staat vast tegen minder dan € 1000/m2 in de boeken (beneden € 20 miljoen). Daarnaast twee objecten in Amsterdam in 'Other', een pand nabij Sloterdijk (verhuurd aan school?) en een Amsterdams pand met kamerverhuur binnen de ring (maar met relatief lage huren nadat NSI een malafide verhuurmakelaar moest uitkopen/wegsturen). Deze twee Amsterdamse panden zijn nog niet verkocht, lijken mij op zich prima om aan te houden want de locaties zijn goed. Bij t Loon zal nu bijna alle pijn wel genomen zijn, hopelijk nog een € 12 miljoen claim payout vanuit de verzekeraar na finale uitspraak.

  Eens dat NSI (net als de meeste fondsen) het vastgoed dat in aanmerking komt voor verkoop hierop o.a. in boekwaarde prepareert, om hierna goed voor de dag te komen. Zuidplein is goed verkocht (incl voorbereiding / timing NSI met investering), maar dit is vastgoed met lange termijn relevantie (dus ook goed voor de koper).

  Zie ook discussie op NSI 2021 draadje.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI

36,450 11:14
-0,050 -0,14%
Premium

NSI ziet veel ruimte voor waardecreatie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links