Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: opnieuw sterke cijfers ASMI verwacht

Beursblik: opnieuw sterke cijfers ASMI verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International zal in het derde kwartaal de eigen outlook hebben gehaald. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

ASMI rekent voor het derde kwartaal op een orderinstroom van meer dan 600 miljoen euro. Voorheen mikte het bedrijf op 510 tot 530 miljoen euro. ASMI verhoogde de outlook evenwel dankzij de aanhoudende sterke vraag in de logic/foundry markt.

De omzet zal in het derde kwartaal tussen de 400 en 430 miljoen euro liggen, verwacht ASMI. 

Tegelijk met de verhoging van de outlook voor het derde kwartaal, meldde ASMI tijdens de eerste beleggersdag van het bedrijf in de geschiedenis ook de groeiverwachtingen voor de langer termijn.

"Ik ben heel enthousiast om de sterke vooruitzichten  voor ons bedrijf tijdens onze eerste beleggersdag te kunnen delen", zei CEO Benjamin Loh. De topman denkt dat ASMI zijn leidende positie in ALD zal weten vast te houden en marktaandeel te kunnen winnen met epitaxy. "ASMI is goed gepositioneerd om op lange termijn waarde te creëren voor al zijn stakeholders."

In 2025 wil ASMI een omzet realiseren van 2,8 tot 3,4 miljard euro, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van gemiddeld 16 tot 21 procent. Daarmee is ASMI positiever gestemd dan menig analist.

Verder voorziet ASMI tussen 2021 en 2025 een brutomarge van 46 tot 50 procent en een operationele marge van 26 tot 31 procent. 

Tevens bevestigde ASMI volgens Kepler Cheuvreux dat de omzet in de laatste maanden van dit jaar hoger zal liggen dan in het derde kwartaal. "De aanvoerketen is de beperkende factor", aldus Kepler.

ING denkt dat ASMI in het lopende vierde kwartaal een omzet zal realiseren van 484 miljoen euro. Daarmee is ING naar eigen zeggen iets optimistischer dan gemiddeld, met een analistenconsensus die op 456 miljoen euro rekent. De orderinstroom schat ING op 557 miljoen euro, "opnieuw buitengewoon sterk en een flinke steun in de rug voor 2022", aldus de bank.

ASMI opent de boeken dinsdagavond nabeurs.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 94% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

362,300 06 dec
+362,300 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links