Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ebusco opent 2,6% hoger bij beursdebuut

Ebusco opent 2,6% hoger bij beursdebuut

(ABM FN-Dow Jones) Ebusco, een ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen heeft vrijdag zijn debuut op de Amsterdamse beurs gemaakt en wist bij opening 2,6 procent te stijgen.

De beursgang werd geprijsd op 23,00 euro per aandeel, waarmee de beurswaarde uitkomt op ruim 1,3 miljard euro. Ebusco mikte aanvankelijk op 21,50 tot 24,50 euro.

Bij opening steeg het aandeel tot 23,60 euro.

De opbrengsten van de beursgang wil Ebusco gebruiken voor zijn internationale expansie- en groeistrategie, die is gericht op de elektrificatie van de wereldwijde busvloot.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EBUSCO HOLDING 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Groeneguru 24 oktober 2021 12:11
  Prachtige bedrijf met een zeer gewild product. We moeten schoon gaan vervoeren en dat kan prima met Ebusco bussen. Top product.... lichtgewicht, mega grote actieradius en Ebusco levert ook nog eens oplaadsystemen en grote opslag accu's.
  Ik voorspel gouden tijden voor dit mooie aandeel.
  Het zou me niet verbazen als Ebusco aandelen een 50 euro koers halen eind 2021
 2. forum rang 4 HaBe 25 oktober 2021 11:27
  De concurrentie uit Azië is groot en zal groter worden zodra hun thuismarkt is verzadigd. Dan zullen ze nog meer export gaan doen. Het zal vechten worden om te blijven voortbestaan voor ebusco. De basis van de bus is overigens van Chinese makelij en kan kostprijs technisch helpen. Maar publiek transport is geen vetpot en heel lastig om wat te verdienen volgens mij.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EBUSCO HOLDING

24,500 17:37
+24,500 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links