Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers Unilever op tweede gezicht geruststellender'

'Cijfers Unilever op tweede gezicht geruststellender'
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Unilever zijn op het tweede gezicht geruststellender. Dit oordeelde Bank of America op basis van de cijfers waarmee de Brits-Nederlandse levensmiddelenreus donderdagochtend kwam.

Volgens de Amerikaanse bank was de vergelijkbare groei van 2,5 procent in het derde kwartaal iets beter dan de consensus van 2,2 procent maar is de kwaliteit van die groei wel enigszins teleurstellend, omdat die te danken is aan hogere prijzen. De prijzen stegen in het derde kwartaal met 4,1 procent, waar een stijging van 2,4 procent was voorspeld. De volumes daalden echter met 1,5 procent, waar een stabiele volume-ontwikkeling was verwacht.

Toch kijken de analisten van Bank of America vooral naar de details van de cijfers van Unilever. Geografisch gekeken was er sprake van zwakte in Zuidoost-Azië, goed voor 14 procent van de omzet, en regio's als Afrika, het Midden-Oosten, Rusland en Turkije, waar de prijzen met 4,2 procent toenamen, maar de volumes met 1,9 procent daalden.

Solide prestaties in belangrijke markten als India, met een dubbelcijferige vergelijkbare groei en China, waar de vergelijkbare groei vooral wel te danken was een stijging van de volumes, konden dit niet compenseren.

Latijns-Amerika bleek in het derde kwartaal een veerkrachtige markt voor Unilever, met een flinke prijsstijging en een beperkte volumedaling, terwijl in Noord-Amerika en Europa de volumes ten opzichte van voor de coronacrisis slechts beperkt daalden.

Gezien de aantrekkelijke blootstelling die Unilever heeft aan opkomende markten, handhaaft Bank of America het koopadvies met een koersdoel van 50 Britse pond.

Het aandeel Unilever noteerde donderdagmiddag in Amsterdam 1,2 procent hoger op 45,90 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mrt Media: Unilever overweegt verkoop belang in Chinese waterzuiveraar 1
  2. 19 mrt De kogel is door de kerk bij Unilever

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 92% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNILEVER PLC

44,230 17:38
+0,360 +0,82%
Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links