Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ericsson overtreft winstverwachting

Ericsson overtreft winstverwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Ericsson heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winstverwachtingen overtroffen, na sterke verkoopcijfers van 5G-apparatuur in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika, die enigszins de flinke omzetdaling in China konden compenseren. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur.

In het afgelopen kwartaal werd een nettowinst geboekt van bijna 5,8 miljard kroon, omgerekend 578 miljoen euro, ten opzichte van 5,4 miljard kroon een jaar eerder.

De omzet liep met 2,1 procent terug tot 56,3 miljard kroon na een flinke omzetdaling in China. Ericsson waarschuwde voor problemen in de aanvoerketen richting het einde van het derde kwartaal, die een risico blijven vormen. De onderneming waarschuwde ook voor vertragingen bij leveringen aan klanten, en dus voor omzetdruk.

Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een nettowinst van slechts 4,9 miljard kroon bij een omzet van 58,3 miljard kroon.

Ericsson waarschuwde al eerder dat het Zweedse verbod op het gebruik van Chinese apparatuur in het land zou kunnen leiden tot een vergelding van China. Dinsdag zei de Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur dat de omzet uit netwerk en digitale diensten in China met maar liefst 3,6 miljard kroon terugviel.

"Als gevolg van ons teruglopende marktaandeel in China, zijn we van plan om vanaf het lopende kwartaal onze organisatie te herschikken, hetgeen de herstructureringskosten zal opvoeren", aldus CEO Borje Ekholm. De totale verkopen van netwerkapparatuur liep op jaarbasis met 3 procent terug in het derde kwartaal.  

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ERICSSON A (FRIA) 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TELEFONAKTIEBOLAGET L.M.ERICS.

8,230 18 mei
-0,030 -0,36%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links