Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige omzetgroei voor CM.com

Stevige omzetgroei voor CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in het derde kwartaal een flink hogere omzet geboekt en handhaafde de eerder dit jaar al verhoogde outlook voor heel 2021. Dat maakte het mobiele betaal- en communicatieplatform dinsdagochtend bekend.

CEO Jeroen van Glabbeek van CM.com sprak van een aanhoudend sterke groei, die leidde tot een hogere omzet en winst. De topman bleek vooral te spreken over de samenwerking bij de Grand Prix in Zandvoort. "Tijdens dit evenement konden we de vele voordelen van ons platform laten zien aan bedrijven en evenementenorganisaties", aldus de topman.  

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 51 procent naar 58,2 miljoen euro. De kernomzet, dat wil zeggen de inkomsten uit CPaaS, betalingen en platforms, steeg zelfs met 54 procent tot 56,4 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar steeg de kernomzet met 80 procent tot 164,1 miljoen euro.

CPaaS was afgelopen kwartaal goed voor een omzetgroei van 67 procent. Bij betalingen steeg de waarde van de verwerkte betalingen met 40 procent naar 229 miljoen euro en bij Platform ging het om een groei van 89 procent tot 20,4 miljoen euro aan jaarlijkse terugkerende omzet.

De brutowinst bedroeg 16,2 miljoen euro, tegen 9,1 miljoen euro een jaar eerder bij een marge van 29 procent. Vorig jaar kwam de marge uit op 25 procent.

CM.com verhoogde in juli van dit jaar de outlook voor heel 2021. Deze outlook werd vanochtend gehandhaafd. Het bedrijf mikt daarmee op een jaaromzet van 220 tot 240 miljoen euro, goed voor een jaargroei van 55 tot 69 procent. Aanvankelijk werd nog gerekend op 205 tot 225 miljoen euro.

CM.com merkte op dat de vergelijkingsbasis in de tweede jaarhelft uitdagender is. En de normalisatie van de coronasituatie zal ook in het vierde kwartaal doorzetten, voorziet het bedrijf. Dat laatste is wel goed nieuws voor de inkomsten uit de reis- en evenementenbranche, aldus CM.com.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM 85% zegt kopen 53 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 19 oktober 2021 07:47
    Hoe zit het eigenlijk met de winstgevendheid, als in "net profit"? Lees ik dan weer niets over.

    Zandvoort was overigens een zwaar door CM gesponsord event, maar goed een mooie gelegenheid voor een "showcase". Wat dat laatste betreft zijn ze wat mij betreft niet geslaagd; communicatie was traag en uitermate lage kwaliteit. Ik wacht bovendien nog steeds op mijn geld terug.

    Gewoon de moderne versie van een callcenter. Betaalden we vroeger 0,3X de omzet voor.

    Ja, maar Twilio..... etc.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CM.COM

14,630 20 mei
-0,120 -0,81%
Premium

CM.com: sterke groei maar zwakke winstgevendheid

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links