Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verkoop BAM Deutschland aan Zech Group afgerond

Verkoop BAM Deutschland aan Zech Group afgerond
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft de Duitse werkmaatschappij BAM Deutschland inclusief dochterondernemingen verkocht aan Zech Group en Gustav Zech Stiftung. Dit meldde de bouwer maandagochtend.

De op 9 september 2021 bekendgemaakte transactie is succesvol afgerond. Er werden geen mededelingen gedaan over de financiële details.

Voor BAM vormt deze transactie naar eigen zeggen een "grote stap voorwaarts" in de uitvoering van de strategie 'Building a sustainable tomorrow'.

De desinvestering van BAM Deutschland, met een jaaromzet van circa 500 miljoen euro en 750 medewerkers zal de kapitaalratio ondersteunen door balansverkorting, en zal liquiditeiten en het gebruik van garanties verminderen, aldus BAM.

De transactie zal een "beperkte" invloed hebben op de winst-en-verliesrekening voor 2021 en de winstverwachting voor 2021 blijft ongewijzigd.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,700 17:35
+2,700 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links