Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Elon Musk op managementdag Volkswagen

Elon Musk op managementdag Volkswagen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) CEO Elon Musk van Tesla is afgelopen zaterdag verschenen tijdens een bijeenkomst die CEO Herbert Diess van Volkswagen organiseerde voor 200 van zijn topmanagers.

Het betroft een driedaagse managementbijeenkomst waar managers van de Duitse autofabrikant van over de hele wereld aanwezig waren.

Volgens een publicatie van Diess op zijn LinkedIn heeft Volkswagen een "nieuwe mindset" nodig om de nieuwe concurrentie het hoofd te kunnen bieden. En juist Tesla van Musk wordt gezien als de grote nieuwe concurrent. 

Volkswagen produceert veel meer auto's dan Tesla, maar in marktwaarde is de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's de Duitse sterkhouder al lang en breed voorbij.

Diess zei met het Trinity-project vol te willen concurreren met Tesla, dat in het Duitse Grünheide een compleet nieuwe fabriek uit de grond stampt.

De Trinity is volgens Volkswagen een elektrisch aangedreven sedan die vanaf 2026 in Wolfsburg gebouwd gaat worden en nieuwe maatstaven zal zetten op het gebied van actieradius, laadsnelheid en digitalisering. Bovendien zal de auto verregaand geautomatiseerd kunnen rijden volgens Level 4.

"Als verrassingsgast was Elon Musk 's avonds bij ons voor een videogesprek. Blij te horen dat zelfs onze sterkste concurrent denkt dat we in onze transitie zullen slagen als we op volle kracht transformeren", schreef Diess.

De Volkswagen-CEO noemde de wijze waarop Tesla omgaat met het chiptekort een goed voorbeeld van de snelheid waarin de Amerikaanse fabrikant schakelt. Als reden noemde Diess dat Tesla zijn eigen software ontwikkelt. "Binnen 2 tot 3 weken hadden ze nieuwe software die het mogelijk maakt om verschillende chips te gebruiken. Indrukwekkend", aldus Diess.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla 62% zegt kopen 8 stemmen
Volkswagen 62% zegt kopen 8 stemmen
VOLKSWAGEN PREF 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 beleggertje2020 17 oktober 2021 18:02
  quote:

  beleggertje2020 schreef op 17 oktober 2021 18:00:


  Tis allemaal indrukwekkend ! Maar eh ik denk dat ze bij Volkswagen slimmer zijn als Musk met z'n TESLA's . Bij Tesla krijgen ze straks gewoon te maken met gruwelijk veel personeelsgebrek. Daar hebben ze bij volkswagen veel minder last van , hi hi ! Dus volkswagen gaat die transitie gewoon vet winnen van TESLA. Tesla maakt binnenkort als aandeel nog een gruwelijke harde zepert naar beneden . Nee geef mij liever het aandeel volkswagen maar !
  Die Tesla is gewoon veel en veels te duur ! Dat gaat volkswagen voor dezelfde kwaliteit uiteindelijk veel goedkoper doen !
 2. robert_a 17 oktober 2021 20:12
  quote:

  beleggertje2020 schreef op 17 oktober 2021 18:02:


  [...]


  VW heeft geen toppers in Giga casting en software. Het aantal personen maakt niet uit.
  Momenteel maakt tesla een auto in 10 uur en VW in 30 uur. Dat wordt nog sneller vanwege de front en end casting. VW zit met zijn handen in het haar omdat ze minstens 5 jaar achterlopen en Tesla versneld. Waarom denk je dat ze in een meeting van 200 managers Musk om advies hebben gevraagd? hihi
 3. forum rang 8 Lepre Chaun 17 oktober 2021 23:21
  Tesla's winst op Bitcoin bijna $ 1 miljard
  Tesla kocht Bitcoin toen het ongeveer $ 38k waard was. Nu staat de koers rond $ 58k. Dit heeft geresulteerd in een enorme toename van het vermogen van $ 1 miljard in deze periode.

  Dus het bedrijf heeft flink wat geld verdiend met de investering. Eerder zakte de prijs van Bitcoin toen Musk onthulde dat hij voor ongeveer $ 150 miljoen aan crypto had verkocht. Sommigen geloofden dat hij alles had verkocht en de markt raakte in paniek. Nu lijkt het erop dat de capriolen van Musk de trend niet definitief heeft kunnen beïnvloeden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Tesla 18 jan
  1.030,510
  -1,82% -19,100
 2. Volkswagen 18 jan
  267,000
  0,00% 0,000
 3. 191,340
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links