Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Verkoop hoofdkantoor Evergrande mislukt'

'Verkoop hoofdkantoor Evergrande mislukt'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De noodlijdende Chinese projecontwikkelaar Evergrande heeft de verkoop van zijn hoofdkantoor aan het Chinese staatsbedrijf Yuexiu Property in de prullenmand zien belanden, nu de koper de onderhandelingen afgebroken heeft. Dat zeggen twee bronnen aan persbureau Reuters.

Het gaat om een deal van 1,7 miljard dollar die de noodlijdende groep extra ademruimte moest geven, nadat enkele obligatiebetalingen gemist werden in de afgelopen weken.

Evergrande torst momenteel voor meer dan 300 miljard dollar schulden met zich mee en heeft al drie betalingen op zijn internationale obligaties gemist, waardoor een faillissement dreigt.

De raad van bestuur van Yuexiu heeft in de laatste fase van de onderhandelingen op de stopknop gedrukt, omdat de schuldsituatie van Evergrande mogelijk complicaties zou veroorzaken om de transactie tot een vlot einde te brengen, aldus Reuters.

In 2015 kon Evergrande het hoofdkantoor nog kopen van Chinese Estates Holdings voor 1,61 miljard dollar. Het pand werd daarmee in 1 klap de duurste activa in Hongkong van de groep, waarbij ook de hoogste prijs ooit per vierkante meter werd betaald voor een commercieel pand op dat moment in de stadstaat.

Volgens een bron werd het grootste deel van de deal gefinancierd met speciale financiële producten, waardoor bij een verkoop de groep maar een beperkte hoeveelheid cash zou ontvangen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CHINA EVERGRANDE GROUP 72% zegt verkopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CHINA EVERGRANDE GROUP

0,040 27 sep
-0,008 -16,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links