Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'TomTom moet outlook weer aanscherpen'

'TomTom moet outlook weer aanscherpen'
Beeld: TomTom

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalomzet van TomTom was min of meer in lijn met de verwachtingen, maar de kwaliteit van de omzet viel tegen, nu de consumententak meeviel, maar Location Technology tekort schoot. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING donderdag.

Vooral het onderdeel Automotive viel tegen. Een heel grote verrassing noemde Hesselink dit niet, omdat iedereen weet dat een tekort aan halfgeleiders de autofabrikanten hard treft. De problemen houden volgens TomTom echter wel langer aan dan aanvankelijk voorzien.

TomTom verwacht dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven omzetdoelstelling uit te komen en rekent verder op een positieve vrije kasstroom van ongeveer 2 procent van de omzet. Die lagere vrije kasstroom noemt Hesselink eveneens geen verrassing. "Dit zat al in de consensus."

ING heeft een Houden advies op TomTom met een koersdoel van 7,50 euro. Het aandeel daalde donderdag 2,6 procent naar 6,25 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ketchup 14 oktober 2021 11:24
  Kopen, want linksom ( exit / overname) of rechtsom ( performance) gaan we in 2023 mi de 10 euro wel zien , dat is 50% koersaanwas van het huidige niveau van 6.50 euro

  onderkant is zeer beperkt vanwege de aanwas in cash - einde jaar 350 miljoen , ofwel 2.50 euro in het aandeel , dat laat voor ondernemingswaarde aan de beurs 500 mio over , dat is 1/3e van hetgeen de analisten als low asset valuation zien voor TT's bedrijfsonderdelen ( liquidatie waarde 1.5 miljard euro ) en daar zit de cash niet in

  het is gewoon een kwestie van tijd voordat iemand langs komt om dit van de beurs te halen, of deze huidige beursnotering moet fiks omhoog
  Private Equity barst van het geld en die zijn immer opzoek naar dit soort zwaar ondergewaardeerde bedrijven

  enkel HG zit nog in de weg, die moeten ze even onboard krijgen, kwestie van regelen van deelname in "newco" en een vooruitzicht dat eens van de beurs het later voor x2 te verpatsen is.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom

7,545 31 mrt
+0,145 +1,96%
Premium

TomTom ligt op koers voor 2025

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links