Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Turkse president Erdogan ontslaat centrale bankiers

Turkse president Erdogan ontslaat centrale bankiers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Turkse president Erdogan heeft drie centrale bankiers ontslagen na een overleg met de voorzitter van de Turkse centrale bank Sahap Kavcioglu. Dat melden de Turkse krant Duvar en internationale persbureaus, verwijzend naar een officiële bekendmaking.

In een middernachtelijk decreet werden woensdagavond Semih Tümen, Ugur Namik Küçük en het lid van de monetaire beleidscommissie Abdullah Yavas ontslagen.  Erdogan benoemde Taha Çakmak als plaatsvervangend voorzitter en Yusuf Tuna als lid van de monetaire beleidscommissie.

Recent meldde persbureau Reuters al dat Erdogan vertrouwen verliest in Kavcioglu. Diens voorganger werd minder dan zeven maanden geleden ontslagen.

De woensdag ontslagen Küçük zou als enige beleidsmaker tegen de renteverlaging van vorige maand hebben gestemd, meldde persbureau Bloomberg donderdag. Ook de andere twee ontslagen leden waren het niet eens met de oproepen van Erdogan om de rente te verlagen.

De Turkse lira daalde donderdagochtend 1,1 procent. Voor één dollar krijgt men nu 9,1883 lira, een nieuw dieptepunt voor de Turkse munt.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links