Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse inflatie verder omhoog

Amerikaanse inflatie verder omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in september weer meer gestegen dan een een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen stegen afgelopen maand met 0,4 procent op maandbasis. Economen hadden voor september op een stijging van 0,3 procent gerekend.

Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in de VS afgelopen maand met 5,4 procent. Hier was 5,3 procent verwacht.

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in september 0,2 procent op maandbasis. Hiervoor was 0,3 procent voorspeld.

Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 4,0 procent. Dat was zoals verwacht.

De energieprijzen stegen met 1,3 procent ten opzichte van augustus en de voedselprijzen stegen met 0,9 procent. Op jaarbasis ging het om stijgingen van respectievelijk 24,8 en 4,6 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 MOEdig Voorwaarts 13 oktober 2021 14:52
    En dat terwijl we nog maar aan het begin staan van een heerlijke loon-prijsspiraal! Het briljante beleid van de monetaire autoriteiten begint zich eindelijk uit te betalen.

    PS

    Het kwijtschelden van een groot gedeelte van de opgekochte Italiaanse staatsschuld zal in reele termen ook veel minder pijn doen zo ;-)

    Ronduit fantastisch!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links