Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BlackRock boekt meer winst

BlackRock boekt meer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft in het derde kwartaal de omzet- en winstverwachtingen overtroffen, dankzij een sterke groei van het beheerd vermogen. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de vermogensbeheerder.

De winst steeg van 1,36 miljard tot 1,68 miljard dollar, of van 8,87 tot 10,89 dollar per aandeel. De aangepaste winst van 10,95 dollar per aandeel lag ruim boven de gemiddelde analistenverwachting bij FactSet van 9,39 dollar.

De inkomsten stegen dan ook met 16 procent op jaarbasis tot 5,05 miljard dollar. Dit was ook meer dan de 4,82 miljard dollar waar analisten op rekenden.

De vermogensbeheerder zag het beheerde vermogen aanzwellen met 21 procent, van 7,81 biljoen tot 9,46 biljoen dollar. De netto-instroom bedroeg 75 miljard dollar, wat wel fors lager was dan de 129 miljard een jaar eerder.

Dit bedrag is echter geflatteerd door geldbeheerstromen, aldus BlackRock.

De lange termijn instroom was 98 miljard dollar, waarvan 57 miljard dollar in de Verenigde Staten en 58 miljard dollar aan indextrackers, zogeheten ETFs.

"BlackRock genereerde 98 miljard dollar aan netto instroom van beheerd vermogen voor de lange termijn", benadrukte CEO Larry Fink. "Dat vertegenwoordigt een autonome groei van de basisfees van 9 procent op jaarbasis, ruim boven de doelstelling van 5 procent, en demonstreert eens te meer de kracht van ons gediversifieerde beleggings- en technologieplatform."

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Blackrock 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Blackrock

620,720 05 jul
+4,020 +0,65%
Premium

Koersdip BlackRock biedt kansen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links