Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: JPMorgan Cazenove verhoogt koersdoel OCI

Beursblik: JPMorgan Cazenove verhoogt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft het koersdoel voor het aandeel OCI verhoogd van 19,00 naar 25,00 euro met handhaving van het advies op Neutraal. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

Deze motiveerde de verhoging met de uitkomst van de berekening van de zogeheten som-der-delen.

JPMorgan verhoogde tevens de taxaties voor de aangepaste EBITDA voor 2021 en 2022 met respectievelijk 17 en 49 procent, naar 2,3 en 2,0 miljard dollar. Daarmee zit de bank voor beide jaren met de ramingen flink boven de consensus van Bloomberg.

De beursgang van Fertiglobe moet volgens JPMorgan Cazenove leiden tot een versnelde schuldenvermindering, waarmee de schuldratio moet kunnen afnemen van 4,6 aan het eind van 2020 naar 1,5 aan het einde van dit jaar en zelfs 1,2 aan het einde van 2022.

Verder zijn de stikstof- en gasprijzen de afgelopen periode flink opgelopen en in die dynamiek lijkt OCI volgens de analisten van de bank als winnende partij uit de bus gekomen, omdat de helft van de stikstofproductie bij OCI in het Midden-Oosten wordt gerealiseerd en daar liggen de gasprijzen een stuk lager.

Het aandeel OCI sloot dinsdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 25,66 euro. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kruimeldief 13 oktober 2021 08:44
    JP Morgan Cazenove blijft zuur met zijn Neutraal oordeel. Zij pisten er namelijk naast, toen de methanol-divisie van OCI misschien verkocht kon worden voor vele miljarden. Dat lukt Cazenove niet en pisten dus naast een mooie commissie.
    Sindsdien zijn ze zuur en geven lage koersdoelen af, zo kinderachtig.
    Methanol wordt niet verkocht, heeft OCI gemeld vorig jaar, want dit biedt als kip met gouden eieren fantastische mogelijkheden voor de komende jaren inzake de energie-transitie. Slimme mensen bij OCI.
    Schulden laag, winsten nu hoog, dividend komt eraan. Jaren geleden al een koers van €29 gezien en niet verkocht. Ik blijf zitten!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

24,160 10:59
+24,160 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links