Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Goldman Sachs haalt Ahold Delhaize van kooplijst

Goldman Sachs haalt Ahold Delhaize van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Kopen naar Neutraal, maar het koersdoel bleef onveranderd op 30,50 euro staan. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Goldman blikte vooruit naar de kwartaalrapportage van Ahold Delhaize op 10 november. De analisten rekenen op sterke cijfers, vooral dankzij de activiteiten in de VS. Goldman mikt op een omzetstijging van 5 procent op jaarbasis tot 18,8 miljard euro met een EBIT van 804 miljoen euro en dit laatste is 7 procent hoger dan de consensusverwachting. 

De afgelopen 18 maanden, sinds het dieptepunt van de coronacrisis, heeft Goldman Sachs continu de verwachtingen voor Ahold Delhaize opwaarts bijgesteld. Na dit kwartaal komt daar echter voorlopig een einde aan, zo voorzien de analisten. Vooral hogere inkoopkosten zijn daar de oorzaak van.

Het aandeel is sinds eind 2019 meer dan 30 procent opgelopen, twee keer zo hard als de koersontwikkeling van sectorgenoten, en het aandeel heeft het koersdoel van de zakenbank inmiddels bijna bereikt. Dit is dan ook de aanleiding voor de adviesverlaging. 

Het aandeel Ahold Delhaize koerste dinsdag richting de klok van elf uur op de Amsterdamse beurs 2,5 procent lager naar 28,16 euro. Daarmee is het de grootste daler onder de hoofdfondsen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pieter 12 oktober 2021 11:23
  quote:

  Birdy schreef op 12 oktober 2021 11:13:


  Geen reden voor deze buitensporige daling, nu 2,37%, toch?

  Ik denk wat winstnemingen omdat er advies wijzinging is. Als de dollar sterker blijft en het aangekondigde aandelen inkoopprogramma start zal de kw hoger worden. Lange termijn is dit een mooi aandeel. Wellicht op iets lagere prijs wat bijkopen.
 2. mareblu 13 oktober 2021 21:36
  Na zo'n fenomenale koersstijging is een dagje -2,37% natuurlijk geen buitensporige daling, maar gewoon een klein stukje winstneming. Technisch ligt er ruimte voor een daling naar 26 en een beetje. In de IEX Liveblog werd het afketsen van de IPO Cool Blue als reden genoemd trouwens: dat is veel minder waard dan gedacht, en dat geldt misschien ook voor Bol.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

30,325 26 nov
+30,325 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links