Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs op hoogste niveau in zeven jaar

Olieprijs op hoogste niveau in zeven jaar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gestegen. Op een settlement van 80,52 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,5 procent duurder. Brent kostte ook 1,5 procent meer op 83,60 dollar. 

De olieprijzen handelen daarmee op het hoogste niveau in zeven jaar. Ondertussen lijken de OPEC en andere olieproducenten hun output niet sneller op te voeren ondanks dat de vraag flink toeneemt omdat de economie goed herstelt en het coronavirus vooralsnog niet sterk oplaait.

Vorige week werd bekend dat OPEC en zijn bondgenoten, die zijn verenigd in OPEC+, de productie vanaf november zullen opvoeren met 400.000 vaten per dag, conform eerder gemaakte afspraken. Berichten dat de Verenigde Staten mogelijk hun strategische voorraden zouden willen aanspreken om de olieprijzen te drukken, werden later tegengesproken.

Dat OPEC+ hun afspraken hebben gehandhaafd, is een duidelijke staartwind voor de olieprijzen, volgens Tyler Richey van Sevens Report Research. Hij verwacht dat de fysieke markt de komende maanden last blijft houden van tekorten.

Omdat de aardgasprijzen flink stijgen zoeken landen naar alternatieven als olie. Saudi Aramco meldde vorige week dat de vraag met tenminste 500.000 vaten per dag is toegenomen.

Het termijncontract voor aardgas met levering in november daalde maandag in zowel Europa als de VS na een piek vorige week maar de gasprijzen blijven op een verhoogd niveau.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 11 oktober 2021 21:15
    Communicerende vaten ?
    De olie baronnen zeggen we kunnen nog tien jaar een hoop geld binnen rijven dank aan de activisten en klimaat beleid .
    Het klimaat moet verandert worden maar niet op deze manier .
    Al wat maar ruikt naar fossiel bijkomend belasten .
    maak uw rekening meer doordacht .
    Europa rijd zich vast .
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links