Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Jefferies verlaagt koersdoel Aperam fors

Jefferies verlaagt koersdoel Aperam fors
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Aperam verlaagd van 54,00 naar 48,00 euro met behoud van het Houden advies. Dit bleek maandag uit een uitgebreid staalrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Jefferies rekent voor Aperam op een omzet in het derde kwartaal van 1.327 miljoen euro, met een aangepaste EBITDA van 266 miljoen euro en een marge van 20 procent. Dat was een kwartaal eerder een omzet van 1.272 miljoen euro, waarop een EBITDA werd behaald van 262 miljoen euro met een marge van 21 procent.

Voor het derde kwartaal mikt Aperam zelf op een zelfde aangepaste EBITDA als in het tweede kwartaal. Ook de vergelijkbare vrije kasstroom zal gelijk zijn aan die in het tweede kwartaal, "ondanks een hoger werkkapitaal".

Voor heel 2021 komt de zakenbank uit op een omzet voor Aperam van 5.363 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 969 miljoen euro en een marge van 18 procent.

"2021 is een piekjaar, maar het toekomstige normaal zit dichter bij 2021 dan bij 2016 tot en met 2018", meldde Aperam onlangs tijdens een prestatie voor aandeelhouders.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam

42,500 10:22
+42,500 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links