Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Athora Belgium start exclusieve gesprekken met NN

Athora Belgium start exclusieve gesprekken met NN
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) Athora Belgium, onderdeel van levensverzekeringsgroep Athora Holding, is exclusieve gesprekken gestart met verzekeraar NN Insurance Belgium over de overname van een portefeuille van individuele levensverzekeringen. Dit meldde Athora Belgium vrijdag, hetgeen vervolgens door NN werd bevestigd.

Het gaat hierbij om een portefeuille van 200.000 polissen, goed voor 3,3 miljard euro aan activa in beheer.

De eventuele transactie past naar eigen zeggen "perfect" in Athora's huidige groeistrategie die is gericht op traditionele spaar-en pensioenproducten op de Europese markt. De transactie zou voor Athora Belgium een schaalvergroting betekenen, waarbij de activa in beheer van 7,3 miljard euro eind van 2020, stijgen tot 10,6 miljard euro.

NN meldde vrijdag dat een verkoop een positieve impact op de Solvency II zal hebben van ongeveer 1 procentpunt. Daarbij zou een verkoop de IT-structuur in België verder vereenvoudigen.

De partijen verwachten de transactie tegen midden 2022 af te ronden, mits goedkeuring door de toezichthouder wordt verleend.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

45,280 06 dec
+45,280 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links