Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese medicijnwaakhond adviseert boosterprik coronavaccins Pfizer en Moderna

Europese medicijnwaakhond adviseert boosterprik coronavaccins Pfizer en Moderna
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het adviescomité van het Europees Geneesmiddelenbureau beveelt aan om mensen met een ernstig verzwakt immuunsysteem een extra prik te geven met het coronavaccin van Pfizer en BioNTech of Moderna, ten minste 28 dagen na hun tweede prik. Dit meldde de EMA maandag.

De aanbeveling komt nadat onderzoeksstudies hebben uitgewezen dat een extra dosis van deze vaccins het vermogen om antilichamen aan te maken tegen het coronavirus verhoogt bij transplantatiepatiënten met een verzwakt immuunsysteem.

Het EMA benadrukt dat hoewel er geen direct bewijs is dat het produceren van antilichamen bij deze patiënten ook daadwerkelijk beschermt tegen Covid-19, men verwacht dat door de extra dosis, de bescherming tegen het virus in een aantal gevallen zeker toeneemt. De toezichthouder zal toekomstige data over de werkzaamheid nauwkeurig blijven bestuderen.

Verder maakt het EMA onderscheid tussen een 'booster'-prik voor mensen met een verzwakt immuunsysteem en mensen met een normaal immuunsysteem.

Voor die laatste groep stelt het adviescomité dat een booster-prik met het Pfizer-vaccin kan worden overwogen bij mensen van 18 jaar en ouder, ten minste zes maanden na de tweede dosis. Data om een extra prik met het Moderna-vaccin voor deze groep te rechtvaardigen, wordt momenteel nog bestudeerd, aldus het EMA.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BioNTech SE American Depositar
Moderna 100% zegt kopen 1 stemmen
Pfizer Inc 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kor11 4 oktober 2021 19:12
    Ja toch. De een na de ander hahahaha. Straks iedere maand een erbij. In het verleden gingen soldaten fluitend naar het front. De kater van het afscheidsfeest voelden zij niet door de euforie. Kan het aandeel Pfizer hier niet onder (of boven) de Nasdag 100 worden geplaatst? Dan kunnen wij er hier ook wat mee.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 88,560
    +0,62% +0,550
  2. Moderna 23 apr
    107,880
    +3,27% +3,420
  3. Pfizer Inc 23 apr
    26,320
    +0,23% +0,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links