Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hongkong beperkt blootgesteld aan problemen Evergrande'

'Hongkong beperkt blootgesteld aan problemen Evergrande'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hongkong wordt slechts beperkt blootgesteld aan de problemen bij de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Dit zei de minister van financiën van de stadstaat zondag tegen South China Morning Post.

"Het is zeer beperkt en zorgt niet voor systematische risico's", citeerde de krant Paul Chan. De blootstelling zou omgerekend uitkomen op 0,05 procent of 14 miljard Hongkong dollar aan bankactiviteiten, aldus de minister.

Wel gaf Chan aan dat de aandelenmarkt van Hongkong met meer volatiliteit te maken krijgt door de strengere regelgeving op het Chinese vasteland die bepaalde sectoren raakt. Dit effect is volgens de minister tijdelijk.

Evergrande heeft een schuldenlast van 305 miljard dollar en miste in de afgelopen twee weken twee rentebetalingen van in totaal zo'n 20 miljard dollar. Marktkenners verwachten dat Beijing op gepaste wijze zal ingrijpen om een 'Lehman'-moment voor China te voorkomen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CHINA EVERGRANDE GROUP 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Stock-King24 3 oktober 2021 14:19
  De stad Hong Kong (banken) wordt slechts beperkt geraakt met 14mlrd HK dollar = €1,5mlrd. Levert wel veel vragen op dit bericht, waar is de andere € 258,5mlrd dan gefinancierd? Bij eigen werknemers? Andere Chinese steden/banken? Overheid? Of toch buitenlandse partijen? Daarnaast staat er dat ze 20mlrd dollar niet hebben betaald. In alle andere berichten zie ik dat ze elke week rond 50-80miljoen moeten betalen, waarvan ze nu 2 gemist hebben. Volgende week woensdag weer 47mio, benieuwd of ze die wel betalen. Ik denk het niet…
 2. Theo32 3 oktober 2021 15:28
  Allemaal lariekoek wat die ministers of wie dan ook zeggen... we gaan het morgen zien. Politici - waar ook ter wereld zijn nu even druk met zichzelf bezig, nu nog meer dan ooit. Die hebben helemaal geen oog voor wat de beurs gaan doen... wisten ze voorheen ook al niet, dus laat staan dat ze het nu opeens wel weten...

  Zie ook die Britse lui... met hun "Nee hoor - die tekorten en chaos komt niet door de Brexit".

  We gaan het zien, zodra Shanghai om 3:30am (onze tijd) weer open gaat en dan kijken we wat Hang Seng doet.

  Wij merken het wel hier om 9:05. Tot die tijd, weet niemand het. Niemand.
 3. [verwijderd] 3 oktober 2021 18:56
  China blijft 4 dagen dicht, weer een andere feestweek op de agenda.

  Heb net ff op Google gekeken, er staan 2 artikelen bovenaan van een paar uur oud compleet met grafieken en uitleg, via translate leest het lekker weg.

  Je kunt het maar een keer aanklikken om het compleet te lezen, bij poging 2 kom je achter de betaalmuur.

  China heeft gisteren en vandaag met 40 toestellen Taiwan getest: provoceren, uittesten, reactie uitlokken, intimideren.

  Ze zoeken een afleider om de eigen problemen te verdoezelen, een militair conflict zou nu zeer welkom zijn, de VS laten nu toch lopen, genoeg problemen in het eigen huis!
 4. Da Freeze 4 oktober 2021 16:16
  quote:

  drooglegging schreef op 3 oktober 2021 18:56:

  Ze zoeken een afleider om de eigen problemen te verdoezelen, een militair conflict zou nu zeer welkom zijn, de VS laten nu toch lopen, genoeg problemen in het eigen huis!
  Pas maar op. De VS heeft er vaker een handje van gehad om binnenlandse problemen op te lossen (=negeren) door ergens een oorlogje te starten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CHINA EVERGRANDE GROUP

0,181 mrt '22
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links