Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: flink groter aandeleninkoopprogramma ING

Beursblik: flink groter aandeleninkoopprogramma ING
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft een veel groter aandeleninkoopprogramma aangekondigd dan de markt had verwacht. Dit stelde analist Benoit Pétrarque vrijdag.

Voorbeurs zei ING voor 1,74 miljard euro aan eigen aandelen te gaan inkopen. Dat was min of meer in lijn met de verwachtingen van Pétrarque, maar de markt mikte volgens hem op een inkoopprogramma van 500 tot 550 miljoen euro.

"De goedkeuring van de ECB voor het inkoopprogramma is goed nieuws", vindt Pétrarque. "Het geeft ING de kans om eigen aandelen in te kopen onder de boekwaarde."

De analist merkte nog op dat ING op 12 oktober 0,48 euro per aandeel dividend uitkeert. Dat komt neer op een dividendrendement van 3,8 procent. En Pétrarque rekent ook nog op een slotdividend van 0,37 euro per aandeel, uitgekeerd in mei 2022.

Kepler heeft een koopadvies op ING met een koersdoel van 14,10 euro. Vrijdag noteerde het aandeel 1,4 procent lager op 12,39 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

12,390 17:35
+12,390 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links