Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kretinsky vergroot belang in PostNL tot 15 procent

Kretinsky vergroot belang in PostNL tot 15 procent
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Daniel Kretínský heeft zijn belang in PostNL verder vergroot. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 september 2021.

Kretínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 15,02 procent in PostNL. Kretínský meldde eind februari dit jaar een eerste kapitaalbelang van 3,24 procent en verhoogde dit in maart naar iets meer dan 5 procent en verdubbelde dit belang vervolgens medio augustus naar meer dan 10 procent.

Kretínský is de controlerende aandeelhouder van Vesa Equity Investment, een investeringsvehikel dat in verschillende landen actief is. De andere aandeelhouder van Vesa is Patrik Tkác.

Vesa heeft ook een belang in Royal Mail. 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 92% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

3,908 26 nov
+3,908 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links