Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

EU maant VW tot actie compensatiebetalingen dieselgate

EU maant VW tot actie compensatiebetalingen dieselgate

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse autofabrikant Volkswagen is door de Europese Unie en het netwerk voor consumentenbonden Consumer Protection Cooperation gemaand tot compensatie van alle klanten in de Europese Unie die de dupe zijn geworden van het manipuleren van de uitstoot van zijn dieselauto’s. Dit maakte de Europese Commissie dinsdag bekend.

De commissie benadrukte dat de fabrikant de Europese gezondheidsvoorschriften heeft overtreden door het gebruik van verboden software.

Volgens de commissie zijn nog altijd niet alle afnemers gecompenseerd. Brussel benadrukt dat Volkswagen niet wil samenwerken met de verschillende consumentenbonden.

"Niet alleen Duitse consumenten, maar alle consumenten moeten worden gecompenseerd", vindt eurocommissaris Didier Reynders.

Volkswagen wil echter alleen EU-burgers die in Duitsland woonden toen zij een gemanipuleerde Volkswagen aanschaften, compenseren, ondanks dat de fabrikant zowel in de Europese als in nationale rechtbanken bakzeil moest halen. “Dit is waarom de Commissie en de EU consumentenbonden de druk opvoeren”, aldus Reynders.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VOLKSWAGEN PREF 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

VOLKSWAGEN PREF

187,900 21 jan
-5,360 -2,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links