Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ten Doeschot verkleint belang in NX Filtration

Ten Doeschot verkleint belang in NX Filtration
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bernard ten Doeschot heeft een kleiner belang in beursnieuweling NX Filtration gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 september 2021.

Ten Doeschot meldde een kapitaalbelang van 63,94 procent met een dito stemrecht. Op 11 juni meldde Ten Doeschot een eerste belang van 71,82 procent.

NX Filtration ging op 11 juni naar de beurs van Amsterdam voor 11,00 euro per aandeel. Dit leverde een waardering op van 550 miljoen euro.

Een verrassing was de eerste melding van Ten Doeschot, die eerder al Alfen en ESG Core Investments naar de beurs bracht, niet. Hij had al de meerderheid van de aandelen voor NX Filtration naar de beurs ging en had ook aangegeven voor 10 miljoen euro deel te nemen aan de beursgang.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NX FILTRATION 54% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NX FILTRATION

10,700 20 mei
+0,320 +3,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links