Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Noorse rente omhoog

Noorse rente omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van Noorwegen heeft de rente verhoogd van nul naar een kwart procent en verwacht deze in december verder te verhogen. Dat maakte Norges Bank donderdag bekend.

De monetaire beleidsmakers voorzien een geleidelijke stijging van de rente in het komende jaar. Het verwachte pad van de rente ligt iets hoger dan in juni nog werd voorzien.

"Een normaliserende economie suggereert dat een geleidelijke normalisatie van de beleidsrente passend is, zei de Noorse centrale bankier Øystein Olsen. Op basis van de huidige vooruitzichten verwacht Olsen de rente in december opnieuw te verhogen.

De economische activiteit in Noorwegen is inmiddels groter dan voor de coronapandemie, de werkloosheid is verder gedaald en de capaciteit wordt op een bijna normaal niveau benut, stelde Norges Bank. Door de coronavaccinaties is de noodzaak van beperkende maatregelen verminderd, hoewel er meer besmettingen zijn na de zomer.

De onderliggende inflatie is laag maar de economische groei en loonstijgingen zullen de inflatie naar het doel van 2 procent opstuwen, voorziet de centrale bank. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 23 september 2021 12:51
    quote:

    Horizongloort schreef op 23 september 2021 11:17:

    Als 1 schaap over de dam is....
    Mwah vergeet niet dat de Noorwegen een traditie heeft van verantwoord financieel beleid. Zoals je gasbaten investeren omdat ze eindig zijn, in plaats van altijd maar potverteren. Dit staat natuurlijk in schril contrast met de rest van Europa waar de traditie is om maar wat te doen. In die traditie past het natuurlijk meer om lekker de statistieken te verdraaien, roepen dat er geen inflatie is, zodat we lekker kunnen blijven printen en Sinterklaas kunnen blijven spelen. Lagarde, von der Leyen, Rutte, Macron, daar kunnen die saaie Noren nog heel wat van leren.
  2. [verwijderd] 23 september 2021 13:11
    Goed zo Noorwegen, de Noorse kroon heeft een goede reputatie, beter dan de besmeurde euro in ieder geval!
    Een serie van 6 verhogingen in 2022 omdat het kan, omdat het moet.

    Er gaan nu 10 Noorse kronen in een euro, ik overweeg een Noorse kroon spaarrekening te openen, en wel om twee redenen: een betere rente en angst voor de euro.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links