Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Coronavaccin Pfizer effectief en veilig bij jonge kinderen

Coronavaccin Pfizer effectief en veilig bij jonge kinderen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin van Pfizer en zijn Duitse ontwikkelingspartner BioNTech lijkt effectief en veilig voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Dit meldde de Amerikaanse farmareus maandag op basis van positieve resultaten van een gecombineerde Fase 2/3 studie met het vaccin.

Volgens Pfizer en BioNTech produceert het vaccin in de leeftijdscategorie een "robuuste" respons om het coronavirus te neutraliseren. De deelnemers kregen met een tussenpoos van 21 dagen twee doses van het vaccin. Deze doses zijn lager dan die wordt toegediend bij mensen vanaf 12 jaar.

De twee bedrijven zullen de data spoedig indienen bij de Amerikaanse FDA, het Europees Geneesmiddelenbureau en andere toezichthouders. Later dit jaar worden onderzoeksresultaten bekendgemaakt van een studie met het vaccin bij kinderen jonger dan 5 jaar.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BioNTech SE American Depositar 50% zegt kopen 4 stemmen
Pfizer Inc 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tony86 20 september 2021 20:44
    Wat een grap, het vaccin zit zowiezo tot 2023 nog in de experimentele fase. Dus het is nog lang niet duidelijk of dit vaccin wel veilig is en wat het op de langere termijn doet. De vele honderdduizenden klachten in NL alleen al worden doodgenegeerd.

    Intussen durven ze al wel te verkondigen dat het ook al voor kinderen veilig is.. Hier wordt echt een heel hoog spel gespeeld, maar het meerendeel ziet het helaas nog steeds niet in.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links