Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Evergrande betaalt schulden terug met vastgoed'

'Evergrande betaalt schulden terug met vastgoed'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese noodlijdende projectontwikkelaar Evergrande Group is zijn schulden aan het afbetalen met vastgoed. Dit meldde persbureau Reuters zondag.

Evergrande heeft voor meer dan 300 miljard dollar aan verplichtingen en het moet komende week voor circa 83,5 miljard dollar aan rentebetalingen doen.

Beleggers die echter bereid zijn om betaald te krijgen in vastgoed, worden door Evergrande opgeroepen zich te melden. Volgens Reuters kunnen deze beleggers tegen korting appartementen, kantoren, winkels of parkeerplaatsen ontvangen als betaling.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CHINA EVERGRANDE GROUP 61% zegt verkopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 drooglegging 19 september 2021 17:03
  Bij meer dan de helft van die ABM berichten kloppen de cijfers niet, het lijkt mij nu ook iets te veel.

  Via een chat app vernemen dat je je kunt melden voor een fysieke verrekening, zeker vernieuwend.
  De Chinese overheid gaat zich er dus niet in mengen constateer ik, de markt gaat dus vannacht/morgen zijn werk doen.

  Ik kan me niet voostellen dat Hongkong en China omhoog gaan op dit item, het vertrouwen staat op het spel, de geloofwaardigheid.

  Maar ach! we hebben al gekkere dingen gezien, morgen +3% op de goede afloop en slimme constructie, iedereen weer blijk.

  Bij dieprood verre oosten morgen vroeg gaat Europa zeker mee naar beneden.

  Nog maar een week geleden kwam de NRC met een artikel over dit bedrijf, goede journalistiek trouwens.

  Maar als je de koersgrafiek van het laatste jaar ziet met hele scherpe zaagtanden zie je dat het verschil tussen hoop en vrees sterk afwisselde.

  De wil om China bij te staan is nergens aanwezig, niet uit Europa en zeker niet uit de VS!
 2. forum rang 8 drooglegging 19 september 2021 17:12
  "Toen de in moeilijkheden verkerende Chinese vastgoedreus Evergrande eerder dit jaar door gebrek aan contant geld omkwam, wendde het zich tot zijn eigen werknemers met een sterke arm: wie zijn bonussen wilde behouden, moest Evergrande een kortlopende lening geven.

  Sommige arbeiders klopten bij hun vrienden en familie aan om geld te lenen aan het bedrijf. Anderen leenden van de bank. Toen, deze maand, stopte Evergrande plotseling met het terugbetalen van de leningen, die waren verpakt als investeringen met hoge rente.

  Nu hebben honderden werknemers zich aangesloten bij paniekerige huizenkopers om hun geld terug te eisen van Evergrande, en verzamelden zich vorige week buiten de kantoren van het bedrijf in heel China om te protesteren.

  Ooit de meest productieve vastgoedontwikkelaar van China, is Evergrande het bedrijf met de grootste schuldenlast van het land geworden . Het is geld schuldig aan kredietverstrekkers, leveranciers en buitenlandse investeerders. Het is onafgewerkte appartementen verschuldigd aan huizenkopers en heeft meer dan $ 300 miljard aan onbetaalde rekeningen verzameld. Evergrande wordt geconfronteerd met rechtszaken van schuldeisers en zag zijn aandelen dit jaar meer dan 80 procent van hun waarde verliezen.

  Regelgevers vrezen dat de ineenstorting van een bedrijf met de omvang van Evergrande een schok door het hele Chinese financiële systeem zou veroorzaken . Maar tot nu toe is Peking niet tussenbeide gekomen met een reddingsoperatie, met de belofte om de met schulden opgezadelde bedrijfsreuzen een lesje te leren.

  De boze protesten geleid door huizenkopers - en nu de eigen werknemers van het bedrijf - kunnen die calculus veranderen"

  Het complete, hele lange artikel is te lezen op nytimes.com
  Of google "evergrande" en klik nieuws aan voor vele artikelen met diverse invalshoeken, dit waait niet zomaar weg hoor!
 3. forum rang 8 drooglegging 19 september 2021 17:24
  China zit nog maar kort in het kapitalistische systeem, een echt hele zware crash hebben ze nog nooit ondergaan, het hele volk is beursverslaafd, ze moeten toch eens leergeld betalen.

  Macau Island draait op CCP geld, en niet zo zuinig ook, elk weekend aan de Sic Bo tafels staan ze te dringen om overschotten aan cash achter te laten, alles is met elkaar verbonden.

  Ik schat in dat de westerse beurzen niet in een financieel lockdown moeten, Europa zal er om lachten, in the VS business as ussual.
 4. forum rang 7 Branco P 19 september 2021 19:22
  Het bedrijf heeft ca. 300 miljard dollar aan assets (grondposities, grondposities met bouwvergunningen, projecten in aanbouw, projecten bijna afgebouwd)

  Verder heeft het 200 miljard dollar aan verplichtingen (ik neem aan jegens bouwfirma's en huizenkopers) en ongeveer 100 miljard aan schulden (ik neem aan grotendeels bij banken).

  Het is natuurlijk vervelend als zo'n bedrijf om zou vallen, maar het blijft uiteraard nog steeds een bedrijf met assets en bij een faillissement komen er zeker tientallen welwillende kleine projectontwikkelaars die ieder een deel van de projecten overneemt uit de boedel.

  Dus al met al zou het een reuzenklus zijn voor een curator, maar dat zal echt wel grotendeels goedkomen. In de media wordt er net gedaan alsof er 300 miljard aan waarde verloren gaat, maar dat is natuurlijk onzin.

  Gevoelsmatig zou ik zeggen dat de eigenaren van het bedrijf in conflict zijn geraakt met de chinese overheid (communistische partij) en die laatste zou dan bijvoorbeeld aan banken en andere financiers verboden hebben om leningen te verlengen. Maar dat is een uitspraak van mijn kant die nog wel wat verdere onderbouwing behoeft.
 5. forum rang 8 drooglegging 19 september 2021 19:36
  Het is geen tech bedrijf, want daar wordt alles zichtbaar verder afgeknepen, op Google "evergrande default" zie je de hele tijdlijn, het smeulde al langere tijd.

  Het is een "langzaam treinwrak" in tegenstelling tot het Leeman event dat uit het niets voorbij kwam.

  Vanaf dinsdag kan dat evergrand dus weer uit het nieuws verdwijnen, nieuwe hoogtepunten zijn aanstaande, geld is nergens meer het probleem, toetsenborden zijn immers ruim voorhanden:)
 6. forum rang 8 drooglegging 20 september 2021 06:45
  "maar het blijft uiteraard nog steeds een bedrijf met assets"

  De koers staat nu bijna op een all time low, -90% de afgelopen maanden.
  Zelfs met 50% discount was de waardering nog te hoog, sterker nog, er zijn helemaal geen kopers meer voor te vinden!
  In Hongkong worden de OG bedrijven nu her gewaardeerd, een beetje lucht uit de zeepbel is goed voor de vuile vaat.

  In hoeverre gaat dit Europa bereiken? alles staat hier ook rocket sky high!
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CHINA EVERGRANDE GROUP

0,205 19 jan
+0,004 +1,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links