Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Streep door beursgang Scholt Energy

Streep door beursgang Scholt Energy
Beeld: Scholt Energy

(ABM FN-Dow Jones) Scholt Energy ziet zijn beursgang afketsen. Dit meldde het bedrijf donderdag nabeurs.

"Er was veel interesse vanuit nationale en internationale beleggers, maar door het groot aantal transacties bleek de kapitaalmarkt veel drukker dan eerder werd gedacht, met als gevolg een meer gefragmenteerde belangstelling", lichtte Scholt het besluit toe.

Het energiebedrijf uit Valkenswaard kondigde op 31 augustus de beursgang aan. Scholt Energy was van plan 16 miljoen aandelen te plaatsen voor 16 tot 19 euro per stuk.

De inschrijving voor particulieren eindigde woensdag. Institutionele partijen hadden tot vandaag twee uur de tijd om in te schrijven.

De beursgang was bedoeld om huidige aandeelhouders de mogelijkheid te bieden om gedeeltelijk uit te stappen. Eén van de verkopende aandeelhouders was Waterland Private Equity, dat in 2016 een meerderheid van de aandelen overnam van oprichter Jan Scholt.

Scholt Energy zegt dat de huidige aandeelhouders “onverminderd achter de groeistrategie van het bedrijf staan”.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 16 september 2021 19:37
  quote:

  Kruimeldief schreef op 16 september 2021 18:49:


  De kapitaalmarkt kon het grote aantal transacties niet aan en daardoor was de belangstelling zo gefragmenteerd (en gisteren al gesloten voor particulieren) met als gevolg dat wie? het hele feest maar afblaast??


  Is weer eens wat anders dan Jom Kippoer de schuld geven (Joodse feestdagen die toevallig ook weer vandaag en gisteren plaats hebben), zoals destijds bij CM.com. Misschien kan dezelfde route worden gevolgd en kan de boel tegen een iets "schappelijker" waardering in een SPAC geduwd worden; daar zijn er immers voldoende van.
 2. forum rang 5 wiegveld 17 september 2021 07:46
  Dit is een teken aan de wand dat de beurs op zijn hoogtepunt is.
  Ze zijn 3 maand te laat bij Scholt. Terwijl particulieren doorgaan, zie je nu dat grote partijen aandelen pakketten verkopen en tijdelijk naar cash of korte staatsleningen gaan.
  fd.nl/financiele-markten/1412975/pakk...

  IEX droomt nog van de 800 grens, ik kijk naar 700 en lager, Irrational exuberance zouden ze in USA zeggen.
  Tja en de Scholmannen en vrouwen moeten gewoon doorwerken nu. Niks mis mee
 3. Kronsteen 17 september 2021 15:21
  Waarom koopt Waterland het lege bedrijf New Source Energy dan niet op de Amsterdamse Effectenbeurs? En stopt Scholt Energy hierin. Ik vermoed ook dat de aandelen voor een veel te hoge waarde in de markt is gezet en dit de werkelijke reden voor het annuleren van de beursgang van Scholt Energy is.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links