Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verdeeld van start

Wall Street verdeeld van start
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een verdeelde opening tegemoet, na de winst op woensdag en meevallende cijfers voor de detailhandelsomzet in de Verenigde Staten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening 0,1 procent in het rood. De Nasdaq-future stond 0,3 procent lager en de Dow Jones-index 0,1 procent hoger.


De Amerikaanse detailhandelsomzet groeide in augustus onverwacht, waar door economen juist een tweede maand van krimp was voorzien. Weliswaar werden er nog steeds minder auto's verkocht, maar de winkelverkopen trokken sterk aan na de dip in juli.

De Philly Fed-index steeg ook met 11 punten tot een stand van 30,7. De wekelijkse werkloosheidsaanvragen stegen ook, maar niet veel meer dan vooraf was voorspeld.

In China en Hongkong waren er donderdag weer verliezen op de aandelenmarkten, door toenemende zorgen over een economische vertraging en financiële problemen bij de enorme Chinese vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group. Dit zou kunnen overslaan op de Chinese vastgoedsector, die verantwoordelijk is voor een groot deel van de economische groei en het vermogen van huishoudens in China.
 
Veel Chinese economische cijfers zijn in augustus sterk verslechterd, door een uitbraak van de deltavariant van het coronavirus en strengere regulering van de vastgoedmarkt. De woningmarkt en de consumentenbestedingen werden hierdoor ook geraakt.

De Amerikaanse aandelenmarkten lijken die problemen in Azië echter van zich af te laten glijden.

"Evergrande laat zien dat het Chinese systeem zo veel kwetsbare plekken heeft en het valt moeilijk te voorspellen waar de Chinese regering zal ingrijpen", zei Seema Shah van Principal Global Investors.

"Markten, vooral in de VS, pikken selectief uit de krantenkoppen en economische cijfers van het tweede echelon", sprak Jeffrey Halley van Oanda  licht misprijzend. Hij denkt dat de winst van woensdag zal verdampen als de detailhandelsomzet met meer dan 0,8 procent krimpt. Maar beleggers kunnen net zo goed focussen op de Philadelphia Fed-index of de steunaanvragen.
 
De Federal Reserve kan hopelijk volgende week meer helderheid bieden, zei Halley.
 
De olieprijs daalde licht, na de sterke stijging van woensdag. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 71,77 dollar, terwijl een november-future Brent 0,7 procent daalde tot 74,92 dollar.
 
De euro/dollar noteerde op 1,1754. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1816 op de borden. De dollar werd sterker door de onrust over de Chinese vastgoedverliezen, zei analist Paul Erdmann van Ebury.
 
Bedrijfsnieuws

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, heeft vier burgers de ruimte ingeschoten. Hun baan om de aarde is de grootste voor Amerikanen sinds meer dan een decennium.

Kopen op afbetaling is hot. PayPal heeft daarvoor het Japanse Paidy gekocht. Square kocht Afterpay. Macy's en Bed Bath & Beyond bieden sind dit jaar ook de optie aan om later te betalen en Amazon.com doet dit nu ook.
 
Slotstanden

Wall Street sloot woensdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 4.480,70 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 34.814,39 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 15.161,53 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links