Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING wil blootstelling aan olie- en gasindustrie versneld terugbrengen

ING wil blootstelling aan olie- en gasindustrie versneld terugbrengen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING gaat zijn leningen aan bedrijven in de olie- en gaswinning met 12 procent afbouwen in 2025, wat een versnelling betekent van de stappen om in 2050 netto geen broeikasgassen meer uit te stoten. Dat maakte de bank donderdag bekend in zijn eerste geïntegreerde klimaatrapport.

Een groot deel van dit doel is overigens al bereikt. Er stond eind vorig jaar zo'n 3,623 miljard euro aan leningen uit in dit segment, tegen 3,986 miljoen euro een jaar eerder. In één jaar werd deze portefeuille al met 363 miljoen of zo'n 9 procent afgebouwd.

Eerder was de doelstelling om voor 2040 de blootstelling met 19 procent te verminderen ten opzichte van de circa 4 miljard euro uit 2019. ING heeft zijn kredieten aan de steenkoolmijnbouw ook al sterk verlaagd in de afgelopen jaren.

Op het vlak van luchtvaart ligt ING bepaald nog niet op koers. Door de coronacrisis zijn weliswaar de totale emissies in de luchtvaartsector gehalveerd, maar door de lagere bezettingsgraad is de CO2-uitstoot per passagier sterk gestegen. Dit "vernietigende" effect van afgenomen klimaatefficiëntie is goed zichtbaar in de doelen van ING.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 55% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 16 september 2021 18:42
    Lekker slim, jongens, vandaag kwam het AD met een pagina groot artikel, dat de energie centrales weer veel meer kolenstroom hebben geleverd, door zeer hoge aardgas prijzen, dat hebben we voor een appel en een ei verkwanseld aan de landen om ons heen,nu doen we ook ons uiterste best om hogere zeer klimaat vriendelijke gasproduktie tegen te houden, zie het waddenzee projekt en bijv noord stream 2, ing zorgt er op deze wijze mede door dat het schoonste fossiel straks nog onbetaalbaarder wordt, heel slim dom collegaatje van de rare boevenbank, daar zijn ze ook zo slim!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,626 13:23
-0,044 -0,30%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links