Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

SBM rondt financiering van Sepetiba af

SBM rondt financiering van Sepetiba af
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft de projectfinanciering van de FPSO Sepetiba, ter waarde van 1,6 miljard dollar, afgerond. Dit maakte de Nederlandse oliedienstverlener donderdag voorbeurs bekend.

Een consortium van dertien internationale banken droegen bij aan de financiering. Bovendien heeft China Export & Credit Insurance Corporation de intentie om aan het einde van het jaar een bijdrage te leveren, waarmee het een deel van de financiering van het bankconsortium overneemt.

De kredietfaciliteit bestaat uit vier tranches met een gemiddelde rente van 4,3 procent en een looptijd van veertien tot vijftien jaar.

De FPSO Sepetiba, die zal worden ingezet in Brazilië, is in bezit van een zogenoemde special purpose company, waar SBM een belang van 64,5 procent in heeft en partners het resterende belang. Het schip heeft een capaciteit van 180.000 olievaten per dag en kan minimaal 1,4 miljoen vaten olie opslaan.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SBM Offshore

14,335 17:35
-0,190 -1,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links