Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Societe Generale verhoogt koersdoel DSM

Beursblik: Societe Generale verhoogt koersdoel DSM
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft woensdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 173,00 naar 190,00 euro, met een onveranderd Houden advies.

"Eindelijk lijkt DSM een puur op consumenteningrediënten gerichte onderneming te worden", stelden de analisten van de Franse bank nadat het Nederlandse speciaalchemiebedrijf aankondigde de strategische opties voor de divisie Materials te onderzoeken. Die tak is goed voor ongeveer 20 procent van de omzet van DSM.

DSM zal nog meer inzetten op duurzaamheid, een focus waarmee het bedrijf volgens de bank al vijf jaar succesvol mee is. "Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker groeimodel voor DSM."

Met de verkoop van Materials zal de conglomeraatskorting op het aandeel verdwijnen, denkt Société Générale, waardoor het koersdoel omhoog kan.

Hoewel DSM vooral zegt in te zetten op autonome groei, denken de analisten dat de opbrengst van de verkoop van de Materials-divisie voor een groot deel zal worden gebruikt voor overnames.

Aangezien de koers van DSM de afgelopen periode al sterk is gestegen, zien de analisten geen ruimte voor een koopaanbeveling.

Het aandeel DSM stijgt woensdagmiddag 0,3 procent naar 185,50 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DSM Koninklijke

196,450 13:12
+196,450 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links