Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Omzet Oracle trekt verder aan

Omzet Oracle trekt verder aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Oracle heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt, terwijl de winst eveneens hoger uitviel. Dat bleek maandag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het bedrijfssoftwarebedrijf.

CEO Safra Catz noemde de resultaten "uitstekend", waarbij de omzet tegen constante wisselkoersen 100 miljoen dollar hoger uitviel dan verwacht. Alle segmenten droegen bij aan de stijging, aldus de CEO. Ook de winst per aandeel viel 0,08 dollar hoger uit dan voorzien. 

De omzet uit clouddiensten trok op jaarbasis met 6 procent aan tot 7,4 miljard dollar, terwijl de hardware-verkopen juist met 6 procent terugliepen tot 763 miljoen dollar. De totale omzet kwam in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 augustus, uit op 9,7 miljard dollar, tegen 7,4 miljard dollar een jaar eerder.

Onder de streep restte een nettowinst van 2,5 miljard dollar. Dit was 9 procent meer dan de 2,3 miljard dollar uit dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 0,89 dollar tegen 0,74 dollar een jaar eerder. 

De operationele kasstroom trok met 17 procent aan tot 15,3 miljard dollar. 

Oracle wil een kwartaaldividend uitkeren van 0,32 dollar per aandeel. 

Het aandeel Oracle daalde maandag in de reguliere handel met 0,9 procent. In de elektronische handel nabeurs kwam daar nog een verlies van circa twee procent bovenop. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Oracle Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Oracle Corp

84,780 18:33
-0,770 -0,90%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links