Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'China wil kredietverstrekking Alipay in aparte app'

'China wil kredietverstrekking Alipay in aparte app'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beijing wil de leenactiviteiten van Alipay afsplitsen in een aparte app. Dat meldde de Financial Times maandag.

Ant Group, dat eigenaar is van betaalapp Alipay, zal de gebruikersdata op basis waarvan krediet wordt verstrekt, overdragen aan een nieuwe joint-venture die de kredietwaardigheid beoordeelt en die deels in handen zal zijn van de Chinese staat, volgens de Britse krant.

Ook andere online-kredietverstrekkers in China worden door de maatregelen geraakt.

Vorig jaar ging de beursgang van Ant Group niet door nadat de autoriteiten onregelmatigheden constateerden, waarna er maanden volgden van beperkende maatregelen van regelgevende instanties voor de grote Chinese technologiebedrijven, onder andere op het gebied van monopolies en bescherming van persoonsgegevens.

AliPay moest de kredietverschaffers Huabei en Jiebei al afsplitsen, en nu moeten deze ook in een onafhankelijke app worden ondergebracht.

Alibaba is het e-commercebedrijf van Ant Group. Het aandeel van Alibaba daalde maandag 4 procent na het bericht. Ook techreuzen als Tencent en Meituan kregen klappen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited 50% zegt kopen 10 stemmen
PROSUS 54% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links