Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'ABN Amro op zoek naar overnameprooi'

'ABN Amro op zoek naar overnameprooi'
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen in zijn zoektocht naar geschikte Europese overnameprooien. Dit schreef het Financieele Dagblad zondag op basis van bronnen. 

Volgens de bronnen wil de bank weer een stap naar voren zetten, nadat het jarenlang is gekortwiekt. 

"We worden alleen maar kleiner en onbeduidender. Daar moet je iets aan doen", zei een insider tegen de krant. 

Naar verluidt richt ABN AMRO zijn pijlen in eerste instantie op de Europese markt en kijkt het daarbij zeker naar private banken voor vermogende klanten. Maar de zoektocht van Goldman zal breder zijn dan louter vermogensbeheer.

Van de bank die onder voormalig topman Rijkman Groenink nog de ambitie had om zich te nestelen in de top 5 van het internationale bankwezen, is nog maar weinig over. De bank werd eerst als overnameprooi opgeknipt en in de nasleep van de financiële crisis zelfs tijdelijk genationaliseerd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 67% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Peak 13 september 2021 10:25
  Tussen de regels door; het moet hier gaan om window dressing (op een gehuurd pand, gheheheehe). GS doet net of ABNAMRO geld nodig heeft om de wereld te bestormen, terwijl ze net de stroppenpot hebben leeggekiept om de laatste aandeelhouder zijn high risc dividend te kunnen betalen.
  In feite is GS in de arm genomen om, met een mooi verhaal aandelen uit te geven om de volgende rente compensatie, de huur en een beetje dividend mee te kunnen betalen. Herinnert u zich Imtech nog??
  Helaas, wat was, was, meer is het niet meer..
  RIP AbnAmro
 2. forum rang 7 Rowi62 13 september 2021 10:59
  Alle huilers hier beleggen niet. Goed plan AAB ! Kijk eens naar Van Lanschot. Koers is gezond, buffers op orde en sluit prima aan bij NL en Belgie . Succes!
  En mensen hierboven , variable rente bestaat uit een risicopremie en een rente deel. Ons spaargeld moet toch niet zomaar uitgeleend worden aan de eerste de beste risicovolle klant. Dat weet zelfse de consumentenbond wel.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

12,904 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links