Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

China stopt goedkeuring nieuwe online games

China stopt goedkeuring nieuwe online games
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) China heeft de goedkeuring van alle nieuwe online games in het land tijdelijk opgeschort. Dt meldde de South China Morning Post donderdag.

In de strijd van de Chinese overheid tegen verslaving van jongeren aan games krijgen Chinese makers van games zoals Tencent en NetEase daarmee een nieuwe tik.

Het besluit werd bekendgemaakt nadat de Chinese autoriteiten onder leiding van de publiciteitsafdeling van de Chinese Communistische Partij en de toezichthouder op de gamesindustrie NPPA hadden gesproken met vertegenwoordigers van Tencent en NetEase over de manier waarop zij nieuwe beperkingen aan gamen voor minderjarigen gaan doorvoeren, meldde de krant op basis van een anonieme bron.

Woensdagmiddag meldde staatspersbureau Xinhua al dat deze gesprekken zouden plaatsvinden. 

Volgens één van de bronnen zou de stop op nieuwe games tijdelijk zijn, omdat het doel is om het aantal nieuwe games te beperken. Dat zou in de eerste helft van het jaar een beetje de spuigaten zijn uitgelopen. 

In 2018 was er al eens een negen maanden durend moratorium op nieuw games, waardoor veel kleine ontwikkelaars werden geraakt, aldus de Chinese krant.

Het aandeel Tencent daalde donderdag 8,5 procent. De Amsterdamse grootaandeelhouder Prosus levert 6,3 procent in. NetEase verliest zelfs 11 procent aan beurswaarde.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NetEase 62% zegt kopen 8 stemmen
PROSUS 58% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links