Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel NX Filtration

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel NX Filtration
Beeld: NX Filtration

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor waterzuiveraar NX Filtration verhoogd van 14,00 naar 17,00 euro en herhaalde het koopadvies. Dat bleek donderdag uit een rapport.

Een presentatie van het Twentse bedrijf heeft de analisten van Berenberg nog sterker overtuigd van de snelheid waarmee de waterzuiveringstechnologie van NX wordt uitgerold en van het vermogen van het bedrijf om te profiteren van de groei.

Daarom verhogen zij hun verwachtingen voor de middellange en langere termijn, die nog behoudend zijn vergeleken met de doelstellingen van het bedrijf. NX mikt zelf op een productiecapaciteit van 80.000 modules per jaar, wat op middellange termijn 240 miljoen euro omzet zal opleveren. Berenberg rekent op deze omzet in 2029. Op de langere termijn voorziet NX een marktaandeel van 10 procent, of 1,5 miljard euro, terwijl Berenberg slechts 620 miljoen euro in 2033 verwacht.

Het aantal proefopstellingen steeg van 15 in het eerste kwartaal tot 32 in het eerste halfjaar en dit moeten er eind dit jaar 80 zijn. Ook in Noord-Amerika, Vietnam en Zuid-Afrika wordt gewerkt aan pilots en er is volgens NX een sterke vraag van de papier- en textielindustrie.De filtertechnologie kan medicijnresten, pesticiden en PFAS in één stap uit het water filteren, volgens Roesink.

De beursgang was gunstig voor de commerciële ontwikkeling van de technologie, meldden de directeuren, mede omdat het bedrijf nu sneller wordt gezien als een toeleverancier, en niet meer alleen als een overnamedoelwit. Nu NX zelfstandig blijft, willen met name Chinese partijen eerder samenwerken. NX kijkt nu naar mogelijkheden om die enorme markt aan te boren.

Het aandeel NX Filtration sloot woensdag op 13,40 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NX FILTRATION 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Bowski 9 september 2021 15:19
    Er zijn 50 miljoen aandelen. Berenberg kent NX dus een waarde toe bij €17 van 0,85 miljard.
    Over 8 jaar vanaf nu gaan ze 240 miljoen omzet halen op 80.000 apparaten. Op elk apparaat moet dan 33% pure winst voor de aandeelhouders worden gemaakt om de aandeelhouder dan een K/W van 10% te geven.
    Om die K/W van 10 te halen moet je wel accepteren dat je nog 8 jaar niks winst maakt. En wie zegt dat ze dan dividend uitkeren?

    NX lijkt zeker een mooi product te gaan maken, maar om die aandelen nu al voor bijna de dubbele IPO-prijs in particulier bezit te nemen... dat vind ik wel erg voorbarig.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NX FILTRATION

11,100 02 dec
+11,100 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links