Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SoftBank en Deutsche Telekom gaan strategische samenwerking aan

SoftBank en Deutsche Telekom gaan strategische samenwerking aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) SoftBank heeft een strategische overeenkomst gesloten met Deutsche Telekom en onderdeel daarvan is een aandelenruil. Dit maakte de Japanse investeerder dinsdag bekend.

Met de overeenkomst krijgen bedrijven uit de portefeuille van SoftBank toegang tot circa 240 miljoen klanten van Deutsche Telekom in Europa en de Verenigde Staten. Voor Deutsche Telekom betekent dit een hogere omzet per gebruiker en een nieuwe aanwas van klanten.

SoftBank ontvangt als onderdeel van de afspraken 225 miljoen nieuwe aandelen Deutsche Telekom in ruil voor circa 45 miljoen aandelen T-Mobile US van SoftBank. De Japanse investeerder wordt daarmee de op één na grootste aandeelhouders van Deutsche Telekom.

Het Duitse telecombedrijf is van plan nog eens 20 miljoen aandelen T-Mobile US over te nemen van SoftBank met het geld dat Deutsche Telekom ontvangt dankzij de verkoop van T-Mobile Nederland. De desinvestering, waarmee 5,1 miljard euro gemoeid is, werd vanochtend aangekondigd.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Telekom
SOFTBANK GROUP CORP.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links